Les xarxes P2P intercanvien menys mentre l’streaming segueix creixent a internet

La companyia alemanya Ipoque, empresa que s’encarrega principalment de proveir solucions de tràfic d’internet a Europa, ha publicat un estudi d’internet 2008/2009 elaborat a partir de la situació actual als quatre continents.

L’estudi es realitza contant amb els 100 protocols més populars d’internet; xarxes d’intercanvi P2P, missatgeria immediata (IM), protocol de veu sobre IP (VoIP), tunneling i streaming de vídeo/mitjans de comunicació. Aquest estudi revela quina classe d’arxius compartits s’intercanvien a les xarxes de P2P més populars, com són BitTorrent i eMule, i inclou una anàlisi de tots els protocols a l’abast.

Altres conclusions de l’estudi afirmen que, malgrat disminuir l’intercanvi d’arxius, el P2P genera la major quantitat de tràfic a internet en totes les regions, tot i que que els serveis d’allotjament creixen en popularitat de manera important.

Quant al contingut de vídeo, l’streaming (serveis com YouTube) creix de forma important, i arriba en algunes regions a suposar el 10% del tràfic total.

Els responsables de l’estudi, Mochalski Hendrik i Klaus Schulze han portat a terme la mesura i l’anàlisi de 1,3 Petabytes de tràfic d’internet (una quantitat que cabria a 300.000 DVD) en vuit regions del món. De fet, els autors de l’estudi estàn satisfets pels resultats: “Hem recollit les quantitats significatives de dades a l’internet de quatre continents. El nombre de proveidors de servei d’internet inclosos a l’estudi ha augmentat i per tant nosaltres podríem millorar la qualitat i la importància dels resultats.”

Podeu ampliar la informació aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar