El dia de la eParticipation obre noves oportunitats per al debat ciutadà

L’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) transformen actualment el paisatge polític. Els ciutadans tenen més accés a la informació i són capaços d’interactuar recíprocament i de discutir i participar en la vida pública d’una manera inusual.

El dia europeu de la eParticipation proporciona l’oportunitat de realitzar un debat sobre l’estat actual i possibles línies de futur respecte als nous desafiaments polítics i noves solucions TIC que es poden aportar, així com entendre les punts de vista i opinions a debatre. De fet, l’ús d’aquestes tecnologies pot ajudar, per exemple, legisladors i funcionaris amb poder de decisió a comunicar-se millor amb el seu districte electoral.

Aquesta iniciativa també contempla els avantatges que les tecnologies proporcionen als ciutadans, donant-los més capacitat a la presa de decisions i ajudant a posar en sintonia comuna els europeus, en particular als joves europeus amb la política.

Paral·lelament, hi haurà una mostra dels projectes de eParticipation que ha estat finançat per programes de la Direcció General de la Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació.

Aquest esdeveniment està organitzat per la Comissió Europea i es comunica en diversos idiomes: anglès, francès i alemany.

Podeu participar en aquesta iniciativa accedint a aquest enllaç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar