El present, el futur i el llenguatge implícit del disseny humà

Dijous passat ens va visitar Derrick de Kerckhove al Citilab. Va ser un plaer passejar amb ell per l’edifici i comprovar que el motivava veure com s’activaven a través del digital tots els ciutadans que allà mateix es trobaven en aquell moment. També ens va confiar que tenia una sana admiració perquè nosaltres havíem estat capaços de posar en marxa una “màquina d’acceleració de la innovació” similar a les que ell havia intentat implementar com “acceleradors culturals”. Compartim diàleg i referències a persones i projectes , alguns bé propers dels que espero poder parlar aviat.

Derrick de Kerckhove segueix a la Universitat de Toronto al capdavant del programa Marshall McLuhan de Cultura i Tecnologia (la separació d’una i una altra contrasta, per exemple, amb el concepte de Tecnocultura o amb el slogan de Seed. “Science is Culture” però és que el temps no passa debades). Citilab ja té un acord de col·laboració amb l’Ontario College of Art and Design… de Toronto. La col·laboració es va establir amb l’Strategic Innovation Lab, on col·laboro a diversos projectes (com l’Sbook on també anem junts amb Carlos Scolari) amb Greg Van Alstyne i Bob Logan.

Aquest últim, igual que Kerckhove, va ser coautor amb Marshall McLuhan. Amb aquesta visita es continuen nuant llaços entre el Citilab i Toronto, una ciutat que té el luxe de comptar o haver comptat amb iniciatives i persones com l’Institute without Boundaries (Bruce Mau, el propi van Alstyne i el disseny per al canvi massiu), Roger Martin (que activa el disseny en els negocis des de la Rotman School of Management) o Richard Florida que va i ve però té “chair” de professor en la mateixa Rotman School. Tot junt la converteix en una ciutat capdavantera, innovadora i molt interessant. A Barcelona el superarem gràcies a Gaudí, suposo. (És broma, i parteix d’una altra vella discussió!).

Accés al post complet del bloc Conectando que es gerundio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar