TecnoLab, un nou taller per viure la tecnologia

La curiositat és una qualitat pròpia dels nens que els impulsa a explorar i a preguntar-se el perquè de les coses. També és el punt d’arrencada de TecnoLab, un innovador taller que pretén apropar als nens i nenes a la tecnologia i a la seva metodologia de treball. Es tracta de que adoptin una actitud participativa i lúdica que facilitarà el seu aprenentatge de forma gradual. D’aquesta manera els nens aniran adquirint habilitats tecnològiques i científiques fins el punt de ser capaços d’aportar nous temes i noves formes de recerca. TecnoLab és doncs, una activitat a cavall entre la tecnologia i la sociologia que busca ensenyar nous camins d’aprenentatge.

Al cap i a la fi, els nens que siguin capaços d’experimentar la tecnologia i viure-la, augmentaran la seva capacitat creativa i d’innovació. Tot plegat els permetrà aconseguir un major rendiment en les assignatures de ciència i tecnologia i en altres disciplines.

Els nens trien com volen aprendre
A les instal·lacions de Citilab es tractaran de forma experimental possibles temes proposats per nens i nenes, encara que al principi es pautarà aquesta tria. D’aquesta manera podran descobrir que la tecnologia pot estar present a infinitat de situacions quotidianes, i seran ells qui proposen i trïin els temes que més els interessin i facin les pròpies propostes de treball.
Amb preguntes com “Tu com ho construiries? Com ho faries?” es tractarà d’estimular algunes d’aquestes propostes.

Preguntes per entendre millor el nostre món
Els continguts del taller es treballaran d’una forma flexible, amb diferents graus d’intensitat segons el tamany dels grups d’alumnes i de les seves inquietuds.

S’estudiaran qüestions com: Que són els píxels? Com funcionen els ratolins inalàmbrics? Que són les senyals òptiques, Com parlen els ordinadors? Jocs de codificacions. Què és un virus informàtic? Què és la intel·ligència Artificial? o Com treballar amb robots.
També es treballarà amb temes quotidians com ara: Que és un bon i un mal disseny? Com funciona la televisió? Com funciona una brúixola i un GPS? Què és Internet? Com es fan les retransmissions via satèl·lit?

Per aprendre sobre tots aquest temes s’utilitzaran tècniques molt variades, com la documentació per part dels nens, la investigació, la creació d’artilugis, el dibuix, el disseny, el diàleg, la relació de conceptes, etc…

El taller tindrà lloc al Citilab cada dijous de 18 a 19h i el preu total serà de 32 euros per nen/a.

Tots aquells que estigueu interessats us podeu inscriure abans del 5 de febrer enviant un correu electrònic a cornella@citilab.eu o bé trucant directament al 93 551 06 60.

Places limitades, s’obrirà llista d’espera en el moment de completar el grup.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar