Mightier, o com fer-se un videojoc a base d’imaginació, llapis i paper

Mightier és un puzzle o dibuix que traspassa els límits de la pantalla i es converteix en un videojoc.
Desenvolupat com un experiment per Ratloop, va ser presentat al Festival Independent de Jocs i ara està disponible com a freeware. Creat per Lucas Pope y Keiko Ishizaka, Mightier és probablement un dels exemples més innovadors de l’actual panorama de jocs independents.

Un joc d’ordinador fet amb llapis i paper
Per començar a jugar només cal una bona dosi d’imaginació, una càmara web, una impressora a color (millor blanc i negre), llapis i paper. En quant a l’ordinador, l’ únic requisit és tenir insta·lat Windows XP o Vista i una targeta de vídeo de 128MB.

El funcionament és senzill:
1) Imprimir el dibuix que apareix en pantalla.
2) Unir els punts del dibuix per resoldre el trencaclosques amb un llapis o un marcador.
3) Escanejar el dibuix mitjançant la càmara web.
4) Ja es pot jugar, prenent el control de la Actionaut i anant recollint els Datagons de cada sector. Hi han 15 nivells diferents segons les habilitats.

Cal trobar la solució a cadascun dels diferents puzzles i paisatges predeterminats per arribar a tots els Datagons. Mentre es juga es poden desbloquejar els personatges fent nous dissenys a mà. Mightier utilitza un sistema que permet representar tridimensionalment el dibuix fet en el paper.

A cada fase del cal dibuixar plataformes sobre les marques que dóna el joc. Desprès d’escanejar la imatge, el sistema reprodueix en tres dimensions les línies dibuixades a la fulla dintre del joc. Cada vegada que s’avanci de nivells es podrà redibuixar el personatge seguint el mateix procés.

Hi ha una altra manera de jugar a Mightier, pensada per aquells que no disposin d’impresora ni de càmera web. La solució es mostra a la pantalla i el jugador ha de dibuixar la resposta mitjançant el ratolí.

Si voleu provar-ho, podeu descarregar-vos Mightier aqui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar