LARCA planifica la seva recerca de futur a les instal·lacions del Citilab

Aquests darrers dies Citilab ha acollit als recercaires del grup Laboratori d’Algorítmica Relacional, Complexitat i Aprenentatge (LARCA), del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics (LSI) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El centre ha servit als membres de LARCA per revisar passat i present, per enfrontar-se amb més optimisme al futur.

LARCA ha estat fins ara un grup de recerca de nivell internacional en algorismes sobre estructures relacionals, complexitat i aprenentatge computacionals, i les seves aplicacions. De cara al 2009, LARCA vol continuar mantenint aquesta linia de treball, però també té la intenció d’endinsar-se en nous camps de recerca com ara el llenguatge natural, o treballar nous aspectes com l’aplicabilitat o la tranferència tecnològica.

Aquesta trobada organitzada a Citilab-Cornellà, ha servit als membres de LARCA per exposar la seva recerca als altres membres del grup, definir el LARCA del futur i començar a coordinar els projectes que els han concedit des del Ministeri de Ciència i Innovació. LARCA comença amb il·lusió un projecte nacional, on també participaran les Universitats de Saragossa, Valladolid o Porto. Aquest projecte anomenat SESAAME, que ara comença, durarà fins al 2011. D’altra banda, en Ricard Gavaldà, antic membre de LARCA va fer el relleu d’en José Luís Balcázar, com a coordinador del grup.

La bona acollida per part de Citilab i l’entusiasme dels membres de LARCA són auguri d’una nova etapa molt prometedora per a aquest ja consolidat grup de recerca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar