La banda ampla creix, però molt menys a Espanya

El desconeixement de les tecnologies que encara es dona a Espanya respecte a la resta de la Unió Europea, i el fet que tinguem l’ADSL més car i lent d’Europa segueixen frenant el desenvolupament de la Societat de la Informació. Un dels elements més visibles és el descens de la contractació de les línies de banda ampla. Això fa que moltes llars no puguin accedir a internet per aquesta via encara.

Les xifres són ben clares. A l’octubre , el creixement va ser un terç menys que al mateix més de l’any anterior. Segons dades de la CMT, la banda ampla va augmentar a Espanya en 81.268 línies, un 35,17 menys respecte a les 125.364 altes de l’octubre del 2007. El número de línies d’ADSL contractat ha estat de 67.071, el que suposa un descens del creixement de 37,28% menys respecte a las 106.935 línies de l’exercici anterior. Es consolida així la tendència a la davallada respecte a 2006 i 2007.

Octubre es va tancar amb un total de 8.879.869 línies de banda ampla a Espanya: ADSL 7.131.422 i 1.748.447 línies de cable-mòdem.

La Comissió Europea sosté que la ‘bretxa digital’ d’ Espanya respecte a Europa s’està fent més gran. S’ha doblat si tenim en compte la referència del 0,9% de 2005, al 1,8% en 2006. El percentatge d’usuaris de Internet és 8 punts menor a Espanya (41%) que la mitjana de la UE i entre 30 i 45 punts percentuals menys que els Països que la lideren tecnològicament.

Els problemes per el desenvolupament de la banda ampla comencen quan comparem el percentatge d’ordinadors: la ratio a Espanya està 3 punts de la mitja europea i a 30 punts d’Holanda, per exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar