Android, l’aposta mòbil de Google, crea expectació al GSMA Mobile World Congress de Barcelona

El llargament esperat Android, la primera plataforma mòbil completament oberta i gratuïta liderada per Google, s’ha convertit aquest any en un dels grans al·licients del Barcelona Mobile World Congress.

La Mobile World, el principal esdeveniment del món de la telefonia mòbil, tancava ahir les seves portes d’una edició en la qual 47.000 executius i professionals de les principals empreses de la indústria telefònica i internet – Vodafone, Microsoft, Google, Nokia, MySpace… van acudir un any més per a conèixer i provar personalment totes les novetats.

El Android és una plataforma de programari i un sistema operatiu basat en Linux per a mòbils intel·ligents (Smartphone). Aquesta versió beta de Android SDK proporciona els instruments i APIS (Interfície de Programació d’Aplicacions) necessaris per a desenvolupar usos de la plataforma de Androide que utilitzin el llenguatge de programació Java.

Partint d’una sèrie d’aplicacions i utilitats base, Android permet a l’usuari crear i compartir aplicacions completament noves utilitzant i maximitzant tot el potencial del telèfon mòbil. Són nombrosos els desenvolupadors que ja s’han emprat a fons amb aquestes APIS per a inserir HTML, Javascript i fulles d’estil.

Google sembla molt disposada ara a donar batalla als líders actuals del mercat en plataformes creades per a mòbils: Symbian, el sistema que duu la gran majoria de telèfons mundials, i el Windows Mobile, de Microsoft.

Característiques del programari
La plataforma Android ha estat dissenyada perquè diversos usuaris puguin crear diferents aplicacions aprofitant característiques i funcionalitats dels seus telèfons, fins i tot combinant-les entre elles. Androide optimitza, entre uns altres, els recursos de maquinari i memòria del telèfon amb l’objectiu que optimizar el funcionament de l’aplicació.

El seu entorn multitarea permet que les seves aplicacions poden executar-se en paral·lel, de manera que, per exemple, mentre es realitza qualsevol funció altra aplicació pot crear notificacions per a obtenir l’atenció de l’usuari.

Un dels punts forts del nou sistema operatiu és que poden utilitzar-se totes les aplicacions que es descarreguin al telèfon i així crear aplicacions noves i més complexes mitjançant Android.

També permet crear aplicacions prenent en consideració dades que s’obtenen de molts llocs; podrà recórrer a les dades emmagatzemades en el telèfon, com a base de dades que trobi en internet, i també, detecta les últimes dades i les afegeix automàticament a la biblioteca.

Android està pensat perquè totes les aplicacions que es creuen es puguin utilitzar amb molta facilitat. Al tractar-se d’un sistema operatiu de codi obert, programadors independents lliures podran modificar-lo fàcilment, amb el que el desenvolupament de novetats es preveu exponencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar