Primeres experiències de Tecnolab

Fa unes setmanes que es van iniciar els tallers de TecnoLab al Citilab. Nens i nenes de 7 a 9 anys realitzen aquest taller experimental que els acosta cada dia més al món de la tecnologia de manera divertida.

Parlar de tecnologia, analitzar conceptes com TIC, programes, píxels, de manera senzilla però alhora rigorosa; atès que per a ensenyar s’utilitzen diferents estratègies com la documentació, l’experimentació o creació i procurant, en la majoria dels casos, que aquesta activitat mostri nous camins d’ensenyament unint la ciència i la sociologia.

Combinar activitats plàstiques, mecàniques o de pràctiques reals; una nova proposta per a barrejar els 5 sentits i aprendre amb les experiències. I així ho explica Irene,la professora que imparteix el taller de TecnoLab en el seu bloc : “També m’agradaria ser capaç d’exposar allò après als altres i comunicar idees en públic…. Crec que hauríem de barrejar tots els sentits cada vegada que ens proposem ensenyar o aprendre una mica…..És imprescindible que en la classe de química s’olori l’àcid sulfhídric, es toqui una base o s’escolti l’explosió de l’hidrògen…”

Els primers dies
Aquesta manera tan pedagògica d’ensenyar als nens que aprenen com si estiguessin jugant. És el cas de Lucas un nen que participa en els tallers i que comentava -Ja s’ha acabat? Però si només han passat 10 minuts!

La curiositat és la qualitat que impulsa a explorar i preguntar-se el com i el perquè de les coses. Els nens adquireixen les habilitats tecnològiques i científiques, aportant els seus propis temes i noves formes d’investigació. Descobrint que la tecnologia pot estar present en infinitat de situacions quotidianes. Són ells els quals proposen i trien temes que els interessen, com Enric un nen de 9 anys que ja ha publicat el seu propi bloc http://petitreporter.blogspot.com/

Aconseguir que els nens augmentin la seva capacitat creativa i innovadora, i que siguin capaços de passar, a partir de l’experiència, la creativitat i l’experimentació, a “un coneixement pràctic “com si fos fàcil: “mostrem la tecnologia i la vida, en totes les seves direccions. Amb una mica d’enginy, paciència, esforç i confiança amb allò nou podrem fer-lo… Aconseguirem parlar de ratolins informàtics amb un tornavís, un paper i un bolígraf i internet”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar