Es presenta el Plan Avanza2 amb un horitzó temporal posat en el 2012

Demà dimecres es presentarà a Madrid el Plan Avanza2, la principal aposta del Govern en materia de telecomunicacions i Societat de la Informació en els propers quatre anys, amb el 2012 com a horitzó temporal.
Després d’avaluar les fites aconseguides al Plan Avanza, i tenint en compte el context pressupostari actual, en aquesta nova fase es reforçaran algunes línies estratègiques per seguir obtenint avanços substancials. A la presentació hi intervendran el Secretari d’Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Francisco Ros, David Cierco, director general per al Desenvolupament de la S.I. i el director de red.es, Sebastián Muriel. L’acte tindrà lloc a les 12, a la seu de la Secretaria d’Estat.

Les fites del Pla Avanza
La implantació del Pla ha suposat un important esforç pressupostari de més de 5.000 milions d’euros durant el periode 2005-2008 i més de 3.800 milions d’euros adicionals mobilitzats amb l’ajut d’altres administracions públiques, entitats sense ànim de lucre i empreses.

Un dels principals objectius del Plan Avanza2 és contribuir a la recuperació econòmica del país mitjançant un ús intensiu i generalitzat de les TIC, amb una especial atenció als projectes que compaginin, a més, la sostenibilitat i l’estalvi energètic.
En aquest context, Avanza2 no es focalitza tant en la dinamització de l’oferta com en el foment de la demanda, i en l’aprofitament de l’impuls del sector per consolidar una indústria TIC pròpia, especialitzada en sectors estratègics i centrada en la pyme.
Aquestes són les seves principals línies d’actuació:

Desenvolupament del sector TIC
Línia dotada amb 663 milions d’euros aquest 2009. Té com objectiu recolzar a empreses que desenvolupin nous productes, processos, aplicacions, continguts i serveis TIC, promovent, com a prioritats temàtiques bàsiques, la participació industrial espanyola en la construcció de la Internet del Futur i el desenvolupament de continguts digitals. Dins d’aquest eix es finançaran programes d’innovació lligats a la SI que permetin continuar avançant en la millora de la competitivitat del sector TIC i del conjunt de la nostra economia a escala internacional. Les pimes veuran reforçat el seu paper prioritari com a destinatàries de les iniciatives d’impuls i les convocatòries d’ajuts públics.

Capacitació TIC
Línia dotada amb 548 milions d’euros el 2009, que persegueix incorporar massivament a la SI tant a ciutadans com a empreses, amb una prioritat reforçada a les pimes i els seus treballadors. Dins d’aquest eix, es reforçarà la prioritat d’incorporació a la SI de col·lectius especials, persones amb discapacitat i grans, així com l’extensió dels beneficis de les TIC en les microempreses.

Serveis Públics Digitals
Línia dotada amb gairebé 186 milions d’euros el 2009, mitjançant la qual es millorarà la qualitat dels serveis oferts per les Administracions Públiques en Xarxa, amb èmfasi especial en el suport a les Entitats Locals i el desenvolupament de les funcionalitats del DNI electrònic, on Espanya és pionera a escala internacional. Així mateix, aquesta línia recolzarà la creació de noves plataformes i continguts en l’àmbit de l’educació i en el sanitari a partir dels èxits d’Avanza,

Infraestructura
Línia dotada amb 89 milions d’euros el 2009, que reforçarà l’impuls al desenvolupament i la implantació de la SI en entorns locals, millorant la prestació dels serveis públics electrònics al ciutadà i les empreses mitjançant l’ús de les TIC. Així mateix, s’estendrà l’adopció de la TDT de cara a la plena substitució de la TV analògica per la digital, en el marc del Pla Nacional de Transició a la TDT. Igualment, es reforçarà el desenvolupament i aplicació de la nova normativa d’infraestructures comunes de telecomunicacions (ICT) en edificis i canalitzacions de telecomunicacions en domini públic.

Confiança i Seguretat
Línia dotada amb gairebé 11 milions d’euros el 2009, que persegueix el doble objectiu de reforçar la confiança en les TIC entre ciutadans i empreses, mitjançant polítiques públiques de seguretat de la informació, i fomentar l’accessibilitat dels serveis TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar