Tres milions de dominis ‘.eu’

El passat 11 gener, un ciutadà alemany va registrar el domini.eu nombre tres milions. Xifra que per a la Comunitat Europea CE i després de dos anys i mig de creació “confirma el seu èxit” consolidant el domini territorial de la Unió Europea entre els deu majors dominis de primer nivell del món com ara .com, .net i .org.

Per a la comissària europea de Societat de la Informació, Viviane Reding, “els tres milions de dominis ‘.eu’ reflecteixen la confiança que li dispensen els usuaris europeus d’internet” En particular, Reding ha destacat el fet que cada vegada més pymes recorrin al domini europeu “com part integrant de la seva identitat corporativa”.

‘.eu’ oferix a 500 milions d’europeus de 27 països una única identitat europea. Durant 2008, el ‘.eu’ va créixer un 10 %, o el que és el mateix, 274000 noms de domini. El creixement més alt va ser per a Polònia (69000), Alemanya (50000), França (49000) i Països Baixos (43000). Pot consultar més dades.

Dominis més innovadors i moderns
Brussel·les considera que el domini territorial promou una ‘identitat europea’ i ajuda a ciutadans i empreses ‘a beneficiar-se del mercat únic’. Tant que multinacionals com pymes, així com organitzacions no governamentals (ONG), plataformes o ciutadans han adoptat aquest domini per a assenyalar la seva presència en la web.

Des de la seva introducció en 2006, el domini ‘.eu’ gaudeix d’una bona reputació com demostra una enquesta realitzada per la CE. A més de representar ‘la identitat europea en internet’ se li reconeix per contenir dominis més innovadors i moderns.

Com registrar un domini?
L’únic requisit per a registrar un domini europeu de primer nivell és residir a Europa i que el nom no estigui prèviament registrat.
L’organització sense ànim de lucre, EUrid (Registre Europeu de Dominis d’Internet) és l’encarregada de gestionar el domini ‘.eu’ (la base de dades que conté tots els registres). Aquesta s’ocupa d’acreditar als registradors o resoldre conflictes que puguin sorgir pel domini que fins al moment ha utilitzat el principi de “el primer a arribar, primer a ser atès”.

Per a sol·licitar domini es pot acudir a un agent registrador acreditat. No obstant això els ‘.eu’ no s’han creat per a substituir als dominis existents, si mes bé, serviran de complement i oferiran als usuaris la possibilitat de tenir una identitat panaeuropea en Internet.

La CE “espera que ‘.eu’ acabi sent tan important per a Europa com ‘.com'”, i destaca com novetat important que aquesta identitat europea en la Xarxa estarà protegida per “les lleis comunitàries, pel que fa a la protecció a la intimitat i de les dades personals”.
Llistat de registradors a España

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar