Institut D'Electrònica Orgànica A Brasil

El primer Institut d’Electrònica Orgànica a Brasil

La Universitat de Sao Paulo (USP) ha inaugurat recentment al campus de Sao Carlos l’Institut Nacional de Ciència i Tecnologia en Electrònica Orgànica (INEO), un centre de recerca que permetrà, entre altres avenços, desenvolupar pantalles flexibles basades en materials orgànics. Més específicament,l’objectiu de l’INEO és desenvolupar productes electrònics a partir de molècules orgàniques com carboni i hidrogen, un camp en el que ja s’ha avançat molt, especialment en pantalles basades en tecnologia OLED, un diode que ofereix una gran lluminositat.

A més de la USP, una de les universitats més importants de tota Sudamèrica, en aquesta iniciativa col·laboren grups d’investigació formats per 32 laboratoris i la participació de 16 Universitats de nou estats brasilers, L’Institut de Física de la USP, el Poli, el SIA i l’Institut d’Electrònica i Energia (IEE).

La USP desenvolupa ensenyament i investigació, sent reconeguda per la Higher Education & Evaluation Acreditation Council of Taiwan com la millor Universitat de Sudamérica.

Vincle de la noticia a FayerWayer

Projectes i investigació en electrònica orgànica.
L’electrònica orgànica (EO) és un àmbit relativament nou en aquest camp destinada a la producció d’elements electrònics i optoelectrònics. Aquests dispositius, basats en la unió entre sistemes òptics i sistemes electrònics,com ara els rajos catòdics dels televisors analògics, els moderns sistemes de comunicacions de fibra òptica i dispositius semiconductors de molècules orgàniques(compostes per carboni i hidrògen)

La tecnologia OLED (Organic Light-Emitting Diode, en anglès, o díode orgànic emissor de llum) es basa en molècules que emeten llum quan les travessa un corrent elèctric. Així les pantalles consumeixen menys energia i són més lleugeres que les pantalles LCD o de cristall líquid.

A més de la recerca en aquesta tecnologia, l’Institut treballa en altres projectes que poden portar al desenvolupament d’altres dispositius força revolucionaris, com ara cèl·lules solars orgàniques que utilitzarien la llum solar de manera similar a la de la fotosíntesi.

Un altre sistema molt prometedor és el biosistema de sensors, que pot tenir moltes aplicacions en medicina, agricultura i en el medi ambient. L’INEO està treballant actualment amb dos tipus de molècules orgàniques, tant molècules naturals -com ara proteïnes i l’ADN- com amb molècules sintètiques, produïdes en laboratori.

Projectes Científics.
La tasca del Centre es centrarà principalment en els dispositius electrònics i optoelectrònics on es buscarà, principalment, que siguin aplicables a polímers biològics, un tipus de matèria plàstica que es troba en els sers vius, en l’àmbit dels sensors de gas, de líquids i de llum.

Segons el coordinador de l’Institut de Física de Sao Carlos, el professor Roberto Mendonça, “la meta serà difondre l’electrònica orgànica en les escoles d’ensenyament mitjà i col·legis, a través de xerrades dels nostres investigadors i d’una pàgina web, que serà desenvolupada aviat”. Aquestes iniciatives aniran acompanyades de cursos de postgrau per a la formació de nous professionals de la recerca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar