El correu de Gmail, per fi sense lligams

Google ha donat ja el pas perquè Gmail sigui un programa de gestió de correu amb el qual es pugui treballar en tot moment, fins i tot sense estar connectat a internet. Aquesta era una de les principals peticions dels usuaris, especialment en l’entorn empresarial, en el qual sovint es viatja amb tren o amb avió i es necessita seguir treballant amb total autonomia.

La tecnologia que ho fa possible es denomina “computació en núvol”, un entorn en el qual una gran varietat de dispositius i aplicacions poden compartir un espai en comú. D’aquesta manera Google reforça el seu paper com proveïdor de serveis a través de la xarxa i com porta d’accés en un futur immediat per a accedir als nostres arxius i aplicacions. Sens dubte, Gmail Offline representa un pas molt important, però encara falta bastant perquè totes les aplicacions de Google puguin funcionar d’aquesta manera.

Com utilitzar Gmail offline?
Fins al moment, qualsevol podia configurar Gmail para treballar a través del protocol POP3 i descarregar correu d’aplicacions com Outlook. La interfície és la mateixa que utilitza el Gmail que tots coneixem, encara que el servei només aquesta disponible en la versió en anglès.

Per a utilitzar-lo, primer cal anar a la secció d’ajustaments ‘Settings’, accedir a l’etiqueta ‘Labs’ i seleccionar finalment l’opció ‘Offline Google’. Per a això és necessari tenir instal·lat Google Gears, la interfície d’aplicacions fora de línia, compatible amb navegadors i altres plataformes que permet treballar amb Google offline. Aquesta aplicació permet, entre altres coses, consultar les dades emmagatzemades en la caché de l’ordinador.

La forma més senzilla de començar pas a pas és consultar la visita guiada http://www.download.com/8301-2007_4-10152019-12.html

Alguns canvis a tenir en compte
Google offline pot accedir als arxius adjunts emmagatzemats en el correu encara que no pot adjuntar correus si no està connectat a la Xarxa. Altre detall a tenir en compte és com decideix Gmail donar prioritat als missatges a descarregar. A través d’un algorisme, aquesta versió tria quins correus són més importants per a l’usuari i quins no. Gmail offline pot descarregar un màxim d’aproximadament 10,000 missatges, els més recents i actualitzats.
La principal diferència amb la versió online és que els correus electrònics que es envien es troben en la ‘safata de sortida’ fins a ser lliurats una vegada la connexió de xarxa s’hagi reestablert, tal com succeïx amb Microsoft Outlook.

Google actualment facilita als seus usuaris la connexió Google Apps -aplicacions d’ofimàtica online de Google- des de qualsevol ubicació. Si Google Docs i Google Spreadsheets ja disposaven de les seves pròpies versions offline, el següent pas en el mode offline podria ser para Google Calendar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar