Logo First Lego League

Tota l’emoció de la major competició de robots arriba al Citilab amb la First Lego League

Citilab-Cornellà celebrarà el pròxim 24 de Gener el torneig classificatori de la FIRST LEGO League (FLL), una espectacular competició de robots programables construïts amb peces de LEGO MindstormsTM. Durant aquest dissabte 16 equips de joves d’entre 10 a 16 anys participaran en aquest ambiciós projecte de divulgació científica i tecnològica en el qual hauran de pensar com enginyers i científics per a superar construir un pla d’acció global entorn al medi ambient.

Fundada en 1989 per Dean Kamen, la FLL té com objectiu estimular l’interès dels joves per la ciència i la tecnologia, promovent la seva creativitat, innovació i capacitat de treball en equip. Les seves xifres parlen per si soles; més de 500 tornejos classificatoris, 30.000 voluntaris, més de 9.000 equips…. En l’edició de l’any passat van participar més de 100.000 nois i noies de 38 països.

Ciència i tecnologia, una doble competició
El Torneig, que conta amb el patrocini de GMV, planteja als equips un doble repte:

Climate Connections
Desafiament científic en el què els participants han d’investigar com afecta el clima a la comunitat, identificar un problema que afecti a aquest àrea i descobrir com resoldre’l. Finalment, és necessari compartir els resultats d’aquesta investigació i la solució obtinguda amb la resta del món.

Competició de robots
En una emocionant prova contrarellotge d’aproximadament 5 minuts els equips haurien de superar diferents proves -des de protegir una casa de les inundacions a construir dics o enterrar partícules de diòxid de carboni- sobre un escenari construït amb peces de Lego. Bona part de l’interès està en el disseny i la programació del robot, ja que cada model és únic.

S’atorguen diferents categories de premis, com Guanyador del disseny de Robot, Premi a la millor presentació científica, o al millor treball en equip…i així fins a denominar al campió Absolut del Desafiament en aquesta fase de classificació a l’edició espanyola del 2009.

La FFL a España i en el món
És la tercera vegada que es celebra aquesta competició a Espanya, que aquest any constarà de 6 tornejos classificatoris formats per 128 equips. Els centres en els quals se celebren els tornejos són:
PCYTA- Parc Científic i Tecnològic d’Albacete
Citilab- Cornellà de Llobregat
CEI-NODUS- Centre d’Empreses i Innovació de Lugo
CEIN- Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Navarresa
Fundació Scientia- Barcelona
Fundació Scientia- Madrid

La competició conclourà finalment en Copenague (Dinamarca), del 1 al 3 de maig, en el marc del Open European Championship.

Citilab, primer Mindstorms Robotics Center d’Espanya
El passat 23 de novembre, coincidint amb el primer aniversari de Citilab, es va engegar el primer centre permanent de robots Lego per a nens d’Espanya. La metodologia d’aquests tallers s’integra plenament com part dels projectes d’innovació social de Citilab que tenen com nucli el joc col·laboratiu.

Lego MinstormsTM és un joc de robótica programable per a nens fabricat per l’empresa Lego® que integra elements bàsics de les teories robòtiques, com la unió de peces i la programació d’accions de forma interactiva.

Tota la informació d’equips i participants a la FLL Cornellà: http://roboteca.org/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar