Skype Lite, parla pel mòbil (gairebé) gratis

La companyia Skype, fundada l’any 2003, ha revolucionat fins al moment la manera que la gent es comunica en el món sencer. Skype té més de 338 milions d’usuaris que usen aquest programari per a comunicar-se gratis per veu, per videotrucades, així com per missatgeria instantània.

A la recent fira Consumer Electronics Show CES 2009 realitzada a Las Vegas, Skype ha llançat la versió definitiva del seu programa Skype Lite, disponible para Android – el popular Sistema Operatiu de codi obert per a mòbils de Google – i per a més de 100 dispositius telefònics que conten amb el suport JAVA.

Després d’anunciar la sortida d’aquest nou programari, Skype aconsegueix reduir els costos de les cridades al utilitzar una connexió de dades a través de 3G o Wifi, emprant el protocol de veu a través d’Internet (VoIP). D’aquesta manera, les tarifes de les cridades només depenen en gran mesura de la tarifa telefònica de veu i dades de l’operador local doncs Skype Lite utilitza les xarxes 3G per a funcionar – encara que també pot utilitzar una connexió wifi.
La nova aplicació permet fer trucades a altres usuaris de Skype, xatejar amb ells, fer trucades a telèfons fixos i mòbils a baix cost o rebre cridades de Skype en el mòbil. Per a les cridades a fixos i mòbils, cal consultar les tarifes habituals de Skype, que solen tenir preus realment competitius respecte a les operadores de telecomunicacions convencionals.

De moment el servei està habilitat per a les operadores T-Mobile, a Estats Units i Regne Unit; T- Mobile G1, el primer telefono mòbil amb Android i altres terminals com LG, Motorola, Samsung, Sony Ericsson i Nokia. Solament cal ingressar a Skype Mobile des del nostre telèfon mòbil; o des del nostre ordinador. La pàgina Web inclou un directori dels telèfons mòbils actualment compatibles.

Per descarregar aquesta versió beta de Skype, els usuaris de dispositius Android poden fer-lo a Android Market.

El mercat de la telefonia per Internet
Així mateix, Telefònica i Microsoft acaben de llançar Voype, un sistema de telefonia basat en Live Messenger, en vuit països americans: Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Perú, Estats Units i Veneçuela. Aquest sistema permetrà mantenir converses de veu i videoconferències des dels ordinadors personals amb unes tarifes molt baixes o gratis en el cas de les comunicacions nacionals de PC a PC.

Voype segueix els passos iniciats per Skype, sistema que ha popularitzat la telefonia per Internet que actualment pertany a eBay. Telefònica està disposada a entrar en aquest mercat, al que fins a ara havia donat l’esquena, de la mà de Microsoft.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar