La cerimònia d’investidura més “LIVE”

En el Capitoli, on se celebrarà la presa de possessió, i al so de Banda de Marins d’EEUU i diversos cors, Obama es convertirà en el 44 president d’EEUU després dels primers actes oficials que arrencaran al voltant de les 11.00 del matí quan Obama es reuneixi amb el president sortint George W.Bush en la Casa Blanca.

Després del jurament de Obama com president i seguit del discurs presidencial. Els ciutadans podran seguir la desfilada presidencial cap a la Casa Blanca al llarg de l’Avinguda Pensilvania, on diverses festes de gal·la i esdeveniments paral·lels culminaran la històrica presa de possessió.

La presa de possessió més tecnològica
Si John Fritzgeral Kennedy va fer de la televisió el mitjà idoni per a llançar el seu discurs, Barack Obama ha fet d’internet una de les seves armes propagandístiques més efectives. La cerimònia d’inauguració del seu nou mandat serà retransmesa per canals de televisió, per web – via streaming per joost.com, hulu.com entre unes altres – i per telefonia mòbil.

El discurs es retransmet en obert i diverses televisions convidaran a ciutadans periodistes que enviïn fotos i vídeos, per a seguidament vincular aquests continguts a la web. Cadenes televisives com Current.tv proposa als ciutadans retransmetre l’esdeveniment via Twitter, el qual ja ha anunciat que doblegarà la potència dels servidors per a plantar cara a l’augment de comunicacions durant l’esdeveniment.

També, Ustreaming.tv retransmetrà per videostreaming des del seu website. L’empresa ha creat una aplicació que permet seguir en directe la cerimònia des del iPhone 3G, a més de xatejar amb les persones que estiguin veient el canal en aquests moments. El servei d’usuaris iPhone, permet xerrar en viu amb altres espectadors que usen la missatgeria instantània i que es trobin mirant el Jurament del President.

Principals empreses de telecomunicacions han demanat que es limiti l’ús del mòbil durant la cerimònia amb la finalitat de no col·lapsar les xarxes.

Programari com eina política. Cap a l’experiència social
La campanya de president ha estat marcada per la utilització de les noves tecnologies, així és com Raven Zachary, consultor conseller de negocis relacionats amb iPhone, va conduir al seu equip per crear el programari Obama’08 iPhone App– un programari utilitzat com eina política que ha estat actualitzant els vídeos de la campanya i els butlletins informatius des del iPhone. I entre les seves característiques importants; el programa ha estat capaç de comptabilitzar el nombre de cridades realitzades, la quantitat de gent que ha utilitzat el dispositiu per a realitzar una visita amb el nom de Obama i el nombre de cridades fetes a favor del candidat. Status que ha incentivat la competència entre els candidats a la presidència, aconseguint una participació més activa de la població, recaptant vots repartits pels diversos estats del país.

Les companyies utilitzen aquest esdeveniment per a provar noves estratègies en els seus productes, encara que és cert que Ustreaming ha estat treballant durant els dos últims anys en el projecte i campanya de Barack, aquest acte és aprofitat per a llançar la nova aplicació beta i oferir als usuaris l’oportunitat de viure aquest moment històric des del propi dispositiu telefònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar