Comença el compte enrere dels tallers de robòtica i programació

L’objectiu d’aquest taller de robòtica és estimular la creativitat i la innovació tant en nens i nenes a partir de 12 anys com en adults, a partir de materials assequibles per a tot el món. Les sessions, que es realitzaran en les instal·lacions de Citilab-Cornellà per les tardes, començaran el pròxim 27 de gener i finalitzaran al març. Seran dos cursos que duraran 10 setmanes.

Per a Robòtica i Hard Lliure I, és a dir, el nivell mes inicial (dimarts de 17:30 a 19:00h) no es necessiten coneixements previs. Els alumnes s’introduiran en la programació de maquinari mitjançant vistosos experiments com la construcció d’un semàfor amb avís sonor per a invidents, robots controlats online, el popular jugo Simon o un ping pong sensible a la llum.

En Robòtica i Hard Lliure II, el nivell avançat (dimarts de 19:00 a 20:30h). Es realitzessin exercicis que serviran per a aprendre nocions de circuiteria bàsica, motors elèctrics, sensors, micròfons i sistemes de comunicació diversos. Unes aptituds que dotaran als alumnes d’una autonomia bàsica per a crear els seus propis projectes en el camp de la robòtica.

Aprèn a comunicar-te amb els ordinadors
A més, d’aquests dos tallers de robòtica, al Citilab es pot aprendre llenguatges de programació:

Squeak
Curs d’introducció a la programació per a joves. Conceptes com variables, condicions o iteracions deixaran de ser paraules misterioses i passaran a formar part del nostre llenguatge comú amb els ordinadors, el Squeak.

Per a això contarem amb l’ajuda dels nostres amics els robots Soft Bots.. No tenen braços, ni cames, però s’expliquen molt bé i tenen moltes ganes d’ensenyar els dibuixos que saben fer i totes les seves habilitats, que són moltes!

Squeak és una versió d’aquest llenguatge creada en Apple i Disney per l’equip de Alan Kay, guanyador del Premi Turing (considerat el Nobel dels informàtics). Es pot aprendre els principis bàsics de la programació estructurada, a més d’iniciar-se en la programació orientada a objectes. El curs té una durada de 10 setmanes.

Per a inscriure’s als tallers és suficient amb enviar un correu electrònic amb les dades de contacte a cornella@citilab.eu o bé cridar al telèfon 93 551 06 60 .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar