SeniorLab, un projecte d’innovació social per a gent gran a la Societat del Coneixement

El SeniorLab neix amb la voluntat de construir un nou artefacte social que prioritzi la innovació social i que explori els canvis necessaris a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per adaptar-les millor a les persones, en particular, a les que encara no estan a la Xarxa, i per tant menys contacte tenen amb les TIC: la gent gran.

Després del primer any d’experiència, l’organització presenta el projecte i planteja diverses qüestions, incloent les noves propostes sorgides dintre de la pròpia dinàmica del grup. Aquesta comunitat social i tecnològica desenvolupa iniciatives com la creació de projectes de Memòries de Vida Útils i d’aprenentatge intergeneracional de les TIC: Memòries de Cornella, Dones, Barri Riera, Can Suris, Històries de Vida, L’Escola…
Les jornades estan acompanyades per la presentació de tallers de dinamització i aprenentatge de les tecnologies adaptats al SeniorLab, entre el que s’inclou un taller de producció audiovisual.

Finalment, es realitzarà una sessió de diversos grups de treball que ofereixen un testimoni personal que explora aquests temes i les seves possibilitats. La memòria col·lectiva viva i en transformació: Passat industrial. Can Suris i Barris, Història de vida, Memòria. Dones. I noves aplicacions, com ara: Millora econòmica per a seniors. Moda Senior, o bé Tecnologia i seniors…

La construcció de la nova Societat del Coneixement

Tots els estudis indiquen que la gent gran és la menys connectada a internet encara que la xarxa cada vegada més depèn per a la seva evolució de les innovacions que provenen dels seus propis usuaris. En aquest context, podríem considerar que la gent gran pot ser un actor important en el disseny i construcció de la nova internet?
El projecte fins el moment ha tingut com a punt de partida les associacions i comunitats que els propis actors de la tercera edat han anat creant com mecanismes associatius i de formació com la Universitat de la Gent Gran de Cornellà de Llobregat.

A més el SeniorLab disposa d’un bloc propi on trobar e intercanviar informació i experiències: “Aquest grup format per persones joves d’esperit, m’ha ensenyat a reconèixer en la seva mirada la saviesa de l’experiència, la impaciència per comprendre i abastar tot allò nou, aquestes ganes immenses de demostrar que estan aquí i que poden i han de formar part del món de les noves tecnologies”
Blog SeniorLab Cornellà – http://seniorlab.citilab.tv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar