Pokens, Les Mascotes De Les Xarxes Socials

Pokens, les mascotes de la xarxa social

La facilitat de connexió i d’intercanvi d’ informació personal i professional de les xarxes socials d’ internet no semblen tenir encara un equivalent físic a les fires de negocis i trobades de networking d’arreu del món. La clàssica targeta de visita segueix essent el mètode més utilitzat, tot i que propostes com els Poken,
simpàtics gadgets amb aspecte de mascota que es porten com un penjoll,, suposen una innovadora alternativa. Contenen la nostra “tarjeta de visita” i vincles als nostres perfils de LinkedIn i Facebook que podem compartir fàcilment amb qui vulguem… sempre que també portin el seu Poke, és clar.

Presentar-se amb una encaixada de mans
Per intercanviar les respectives dades n’ hi a prou amb acostar les mans esteses dels dos Poken entre sí. Una llum verda indica que la transferència d’informació s’ha realitzat amb èxit, una de taronja que a la memòria queda capacitat per introduir uns pocs contactes més i, finalment, la llum vermella ens alerta de que ja hem arribat a les 64 entrades, el màxim permès.
El braç del Poke és en realitat una clau que podrem inserir al port USB del nostre ordinador per descarregar els nostres contactes. Prèviament, però, caldrà haver obert un compte a www.doyoupoken.com on se’ns demanarà la informació que volem compartir i els nostres vincles a Facebook i LinkedIn. De moment aquest sistema només funciona amb aquestes dues xarxes socials però en breu s’espera que s’ ampliïn les opcions.

Gadget de moda o tendència de futur
Més enllà de la seva utilitat pràctica, són molts els factors que influeixen en que un gadget d’ aquestes característiques sigui acceptat i utilitzat a un nivell ampli. De moment s’ha provat recentment amb força èxit a la www.fifi2008.com d’ Amsterdam, una conferència sobre internet i societat. Un dels seus punts forts és que s’hi poden carregar diferents “identitats” i utilitzar aquella que més convingui segons l’ocasió.
L’ altre aspecte a considerar – i potser el més prometedor- és que no és tant important el gadget en sí sinó la seva funcionalitat i el tipus d’interacció que permet. No resulta difícil imaginar un Poke virtual alotjat a l’ interior d’ un iPhone o qualsevol altre telèfon intel.ligent del mercat, com a alternativa a les piles de targetes de visita que s’intercanvien – i ocasionalment es perden- a les fires i congressos.
En tot cas, resulta coherent en un escenari de futur de l’ anomenada “internet de les coses”, on xarxes de dispositius connectats de forma inalàmbrica intercanvien informació i fins i tot prenen certes decisions guiades per agents intel.ligents de software.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar