Citilab entra a la Xarxa Europea de Living Labs

Citilab-Cornellà ha entrat oficialment a formar part de la Xarxa Europea de Living Labs (EnoLL). La incorporació del centre ha estat en el marc de la trobada ICT 2008 que, des de dimarts i fins avui, se celebra a Lió. A ICT 2008 la Unió Europea està presentant les seves principals polítiques i actuacions en recerca sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

La situació econòmica ha estat omnipresent a la cimera i justament s’ha plantejat el paper de les TIC per veure de quina manera poden ajudar a impulsar l’economia europea, aportant més productivitat i a través dels nous sectors emergents.

Citilab entra a l’EnoLL

La Xarxa Europea de Living Labs va obrir, fa uns mesos, una convocatòria per l’entrada de nous centres a la qual Citilab-Cornellà havia presentat la seva candidatura. L’acceptació del projecte de Citilab-Cornellà és un reconeixement del treball que s’està realitzant i una oportunitat d’accés a una xarxa d’innovació europea de primer nivell. Una reconeixement al projecte que arriba just quan se celebra el primer aniversari de la posada en marxa del centre.

Citilab-Cornellà està participant en les diverses reunions i presentacions de la EnoLL que es fan a Lió i també hi ha una representació a la fira ICT 2008 Exhibition on hi ha uns dos-cents projectes relacionats amb la Internet dels objectes, serveis basats en el web, les tecnologies d’optimització energètica i l’e-Salut.

Com les TIC poden ajudar a impulsar l’economia europea?

Viviane Reding, comissària europea de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació va ser la responsable d’alt rang europeu que va obrir la trobada. A l’ICT 2008 s’hi han presentat les prioritats d’Europa per a la investigació sobre les TIC, el desenvolupament i el finançament i també s’ha examinat la manera com Europa pot dur a l’agenda de les TIC per a la propera dècada. Justament un dels temes destacats és, en aquest moment de crisi del sistema financer, de quina manera les TIC poden ajudar a impulsar l’economia europea.

En aquests moments Europa representa un 32% del mercat mundial de les TIC i és la seu de companyies tecnològiques destacades de les telecomunicacions, el programari, els equipaments de salut i els transports. Un altre factor destacat des de la UE és que “Europa té un sector de les TIC desbordant de milers d’innovadors i un alt potencial de creixement de les PIME”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar