Una porta oberta a la plena participació de les dones a internet

A partir de la setmana vinent, i fins principis de març, Citilab allotjarà “Dona Connecta’t”, una iniciativa de divulgació tecnològica que es fruit de la voluntat de col·laboració entre el col·lectiu i , a través de Dones en Xarxa i l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).

Els cursos començaran el 12 de gener i continuaran aproximadament fins al 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

L’objectiu essencial és fomentar l’ús d’internet com eina de comunicació, de relació i de participació de les dones en l’exercici de la ciutadania. S’impartirà aquest taller per aprendre a navegar, fer servir el correu electrònic i participar de forma activa a internet, donant especial importància al fet que les dones estiguin connectades a la Xarxa, no tan sols com a consumidores d’informació, sinó també com a creadores de continguts.

Entre les assistents hi ha diversos perfils, encara que principalment seran dones de més de 45 anys, amb inquietuds diferents i amb la voluntat comuna d’expressar idees, pensaments, opinions, les que faran aquesta introducció a les noves tecnologies. També hi participaran entitats del Consell Municipal de la Dona, com ara Eurodona, Cornellà per les dones, Associació C.G.Rosalia de Castro o Gent i Futur.

Superant l’exclusió digital
La associació sense ànim de lucre Dones en xarxa neix el 2004 amb la finalitat de mostrar la veu de les dones a la opinió publica catalana. D’ençà s’ha impulsat l’acció d’intervenció social directa de les dones. S’ha creat d’un domini propi amb l’ànim de fer xarxa www.donesenxarxa.cat que ha anant estenent-se municipi a municipi, es així com, el conjunt de webs locals ha conformat la xarxa de dones a Catalunya.

En la mateixa línia de col·laboració, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) crearà la seva pàgina al domini per tal que les persones que participen al taller puguen continuar amb la tasca iniciada, promovent la participació dels col·lectius de dones en diferents àmbits ciutadans a través de la tecnologia. En aquest portal es podrà reunir informació, debatre i difondre informes sobre temes d’interès per a les dones.

No és la primera vegada que al Citilab es realitza una activitat que promou l’igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida de les ciutadanes de Cornellà. El passat juliol va tenir lloc la Primera Universitat d’Estiu de les Dones, una experiència innovadora en el marc d’una universitat d’estiu a Catalunya sobre formació en igualtat de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar