La cerca de continguts audiovisuals capta cada cop més l’atenció dels internautes als cercadors

La força amb la que els continguts audiovisuals guanyen protagonisme entre els internautes ha quedat palesa amb les darreres dades de ComScore, difoses fa escassament un parell de dies pel bloc tecnològic TechCrunch. Segons aquest estudi, la quarta part de totes les cerques que es fan a Google des d’Estats Units corresponen a vídeos, fins al punt que si, hipotèticament, You Tube operés de forma independent, es convertiria en el segon cercador mundial en importància, després de Google.

You Tube escala posicions
Al llarg d’aquests darrers mesos s’ha anat confirmant una tendència que situa al vídeo entre els continguts més buscats; de fet actualment els internautes cerquen ja més a You Tube que a Yahoo. Així doncs, You Tube s’està convertint en una de les principals fonts de cerques a l’ entorn de Google: actualment representa el 24,5% del total de cerques d’aquest portal als Estats Units, pràcticament el doble del 17,4% registrat el novembre del 2007. Un global de 2730 milions de cerques que supera amplament les que va registrar Yahoo EE.UU al novembre.

Les dades de ComScore mostren també la fortalesa de Google en les cerques bàsiques, amb un creixement anual del 32,3%.
En conseqüència Google també s’emporta el tall més gran d’ aquest pastís, amb una quota de mercat del 63,5% -augmentant fins un 5,9% anual- mentre que Yahoo es manté en un 20,4% i un descens anual del 2%. Microsoft, per la seva banda, compta amb un 8,3% de quota de cerques bàsiques i un descens de l’1,5% anual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar