Aiko, la dona-robot (quasi) perfecte


Le Trung(D), és un especialista en robòtica japonès de 33 anys, que porta dos anys treballant per crear la seva obra més important: l’Aiko, una dona-robot el més humana possible. Al novembre de l’any passat l’Aiko ja va fer una entrevista de televisió desprès de que l’androide es presentés al Hobbyshow de Toronto (Canadà). www.ontariosciencecentre.ca/

Els secrets d’Aiko
El fembot fa 1.52 centímetres d’alçada, té 82 centímetres de pit , 57 centímetres de cintura y 84 centímetres de cadera. Diuen que podria passar per una noia de 30. I els que la coneixen diuen que la seva cara i aspecte general és com la ex del creador, que com ell va nèixer al Vietnam.

Fins ara, l’Aiko pot entendre i dir 13.000 frases en anglès i japonès. “Així que és bastant intel•ligent”, diu Le Trung.
El secret està en el disseny B.R.A.I.N.S (Biometric Robot Artificial Intelligence Neural System), el seu sistema d’inteligència artificial, que imita en part el comportament humà, connectant de forma dinàmica hardware y software.
D’aquesta manera pot controlar la parla, la lectura, la capacitat de càlcul, la visió, els colors, l’oïda, els automatismes, els sensors, la temperatura i el reconeixement de cares i objectes.

Una sofisticada companyia
Amb el cos d’una nina japonesa de silicona, l’Aiko representa una nova generació de robots dissenyats per millorar la qualitat de vida dels humans, ajudant a la gent gran a fer el cafè o el té, a llegir una revista, a comentar el temps i a recordar-los l’hora per prendre les seves medicines. Aiko és el primer androide que es capaç de notar el dolor i les sensacions físiques i de reaccionar a elles. També parla i té capacitat per distingir objectes i elements. En el futur, Le Trung voldria que l’Aiko fes passejades i més tasques domèstiques d’ajuda. I també moltes més aplicacions per les llars, oficines i llocs públics.

Projecte compartit
L’inventor va crear l’androide al sótan de casa seva i gastant no només tots els seus estalvis, si no també demanant diversos crèdits. Per això ha creat una web anomenat Projecte Aiko on tracta de recaptar fons per ampliar la memòria i les prestacions del robot, com ara nous motors, sensors i nous sistemes per braços i cames. Des del setembre, té mans noves.
El prototipus Aiko 1.0 costarà al voltant de 25.000 $.
Als 8 anys d’edat Le Trung va fer la seva primera creació. Ara,Aiko és el primer robot que té por “núvia”.
Entre altres habilitats, Aiko reconeix expressions facials, sap preparar l’esmorzar, fa massatges, neteja vidres, treu la pols i neteja estances com el lavabo.

En tó de broma, el seu inventor i parella ha comentat: “No necessita vacances, no menja, treballa quasi 24 hores al dia. És la dona perfecta”. Aprendran també els androides a divorciar-se en el futur?

Aqui es pot veure un vídeo d’Aiko en acció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar