Jornada de dinamització de la Internet Social

Les Jornades de Dinamització de la Internet Social que es celebren avui dijous 11 de desembre al Citilab, tenen com objectiu fomentar l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en tots els àmbits de la societat. S’hi podran veure més de 30 projectes de creació de continguts i d’ús social de les tecnologies.

Les Jornades es poden seguir en directe clicant aquest enllaç

Un dels objectius de la Xarxa de Telecentres de Catalunya (Punt TIC) és fomentar l’ús de les tecnologies. Aquesta Xarxa que compta amb més de 600 punts repartits per tot el territori aglutina una gran varietat d’iniciatives. En aquest projecte el compromís dels dinamitzadors és clau, ajudant als ciutadans a donar les primeres passes cap a la nova Societat del Coneixement, mostrant els avantatges de les TIC i aportant una formació entenedora i adaptada a les necessitats dels ciutadans.

Ramon Vilchez,subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat de la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques serà qui obrirà les Jornades.

Arèes temàtiques de les Jornades

XarxaWeb2.0
Sessió plenària on es parlarà sobre La Xarxa única a la web 2.0, moderada per Genís Roca , consultor especialitzat en els usos i les lògiques de les xarxes en les organitzacions. Entre altres propostes, destaca CREATV, un projecte de televisió comunitària per Internet adreçat a col·lectius amb escassa representació als mitjans de comunicació. O bé, Blocs dels Clubs de Lectura, una nova xarxa ciutadana al barri de Les Corts de Barcelona on s’allotja part de la seva producció digital.

Espai Networking
Aquí s’hi podran conèixer d’ aprop 31 projectes relacionats amb usos socials de les TIC. Noves Eines de Recerca de Feina, Salut i Dinamització TIC, Televisió per Internet o bé e-inclusió de persones amb discapacitat psíquica.

Experiències i tallers
Dues sessions (11:30h i 12:30h) de presentacions simultànies que inclouen experiències tan singulars com Projecte PeatoNet de Quatre Camins, una iniciativa que té l’objectiu de compartir amb l’exterior la sensibilitat i la creativitat d’ interns de segon grau penitenciari, ó també, el projecte Diari d’un immigrant, on els espais quotidians reflexionen en vers el fenomen de la immigració, però diferents al que tothom espera.

Espai de participació i aprenentatge
Una xerrada explicativa i demostrativa de les utilitats de Linkat l’accés al sistema operatiu lliure i la relació entre el Punt TIC, els centres d’educació i la comunitat. O també al voltant d’una formació dirigida als participants en EinesTIC; l’ús del paquet informàtic de programari lliure dissenyat expressament per a treballadors autònoms i petites empreses.

Aquesta iniciativa està organitzada per la Xarxa Òmnia, del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya

Més informació:

Web oficial Jornada

Wiki Jornada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar