Manuel Castells visita el Citilab

El sociòleg i professor de recerca de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Manuel Castells, ha visitat aquest dilluns el Citilab-Cornellà. En el transcurs d’un extens recorregut, Castells s’ha interessat vivament pels projectes exposats pels membres del Seniorlab, grup de treball i recerca en tecnologies per a gent gran , els cursos de programació en Scratch per a nens i nenes de més de 7 anys i els tallers de robots programables LEGO Mindstorms.
Precisament, la d’aquesta tarda ha estat una de les primeres sessions que d’aqui a pocs dies tindran lloc al Citilab com a l’ únic centre permanent LEGO Robotics Center d’ Espanya.

En aquest sentit, el professor ha destacat el caràcter innovador de les propostes del Centre i ha establert alguns paralelismes amb altres centres tecnològics com els de Santa Clara, a Silicon Valley (EE.UU). “És alentador veure com idees que es van posar damunt d’un paper per primera vegada fa deu anys s’han acabat convertint, amb esforç i persistència, en una realitat viva com és ara el Citilab”, ha destacat.

Castells presideix, des del Internet Interdisciplinary Institute (IN3), la Comissió Científica de la Recerca i el Doctorat de la UOC”. També és catedràtic de Sociologia i d’ Urbanisme de la University of Berkeley (California) de la University of Southern California a Los Angeles; de l’Institut Tecnològic de Massachusetts, i és professor visitant distingit d’Estudis d’Internet de la Oxford University.

Darrerament, la Comissió Europea ha nomenat els divuit experts que dirigiran l’EIT (European Institute of Innovation and Technology), entre els quals hi ha el professor Manuel Castells.

Dins del seu llarg i extens currículum, destaca la seva faceta com a autor de 19 llibres, entre els quals la trilogia “L’era de la informació: economia, societat i cultura”, que ha estat publicada en 23 idiomes. Ha rebut, entre altres distincions, la Guggenheim Fellowship, el premi C. Wright Mills de la Societat Americana per a l’Estudi dels Problemes Socials, l’Orde Gabriela Mistral de Xile, l’Orde de Santiago del president de Portugal i la Creu de Sant Jordi de Catalunya. Igualment, és doctor honoris causa per 12 universitats.

Manuel Castells disposa d’una complerta wiki on es troba tota la seva producció científica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar