La Setmana de la Ciència al Citilab

La biòloga Amaya Gorostiza donarà, aquest matí, a l’Auditori del Citilab, una conferència sobre genètica forense, una especialitat que les series de televisió han posat de moda. Aquesta és una de les propostes destacades de la Setmana de la Ciència a Cornellà, organitzada pel Servei Educatiu del Baix Llobregat.

Amaya Gorostiza és experta internacional en l’estudi de l’ADN i explicarà a un públic format, bàsicament, per alumnes de secundària, les característiques de la seva especialitat i què hi ha de cert en les tècniques que s’utilitzen en sèries televisives, com és el cas de CSI. Al nostre país hi ha laboratoris equipats amb les últimes tecnologies, treballant en aquestes àrees i resolent recerques de casos reals de parentesc, identificació de persones i familiars i altres situacions pròpies de guions televisius. Quins aparells es fan servir? Quines normes hi ha a un laboratori d’aquesta mena? Com es pot arriba a treballar en una feina d’aquest tipus? Els joves estudiants assistents a la conferència podran conèixer les respostes a aquestes preguntes amb una especialista en aquests temes.

Currículum d’Amaya Gorostiza

Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona l’any 2002. Ha realitzat pasantia al Museu Acatushún d’Aus i Mamífers Australs a l’Estancia Harberton, d’Ushuaia (Argentina). Ha col·laborat amb el Departament de Medicina Legal i Forense de l’Àrea de Biomedicina de Bellvitge i la Fundació Clínic. També ha estat professora a la Escuela Nacional de Antropología e Historia (E.N.A.H) de México D.F. i ha gestionat el Laboratori de Genètica Molecular d’aquest centre.

Darrerament ha obtingut el Diploma d’Estudis Avançats(DEA) amb el títol ”Biología Molecular y Diversidad Genética Humana. Análisis de la Región Control (HVI y HVII) de ADN Mitocondrial en un Grupo Indígena Amerindio”, és Doctoranda al programa d’Antropologia Física i Zoologia del Departament d’Antropologia Física i Zoologia de la Facultad de Biología, de la Universidad Complutense de Madrid (España). Estudi de DNA mitocondrial de poblacions indígenes mexicanes i, des del setembre del 2006, és responsable de l’Àrea de Genètica Forense a Genomica S.A.U.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar