La “Mare de totes les Demos” compleix 40 anys

Douglas Engelbart armat amb un artefacte de curiositats i la visió revolucionària va canviar el món amb la presentació de la seva demo de 90 minuts.
El 9 de desembre de 1968, Engelbart i el grup de 17 investigadors que treballaren amb ell en el Augmentation Research Center, Institut d’investigació de Stanford, Parc de Menlo a Califòrnia, van presentar en directe una DEMO del sistema online, NLS, en la qual treballaven des de 1962.
La presentació pública va ser una Conferencia Fall Joint al Centre de Convenció en San Francisco assistida per 1.000 professionals. S’estrenava públicament el primer ratolí d’ordinador, encara que també es van demostrar altres innovacions aquell dia, com l’hipertexte, “el curta i trava”, el correu electrònic, les pàgines dinàmiques, així com el primer sistema de videoconferència. Engelbart havia esperat que els seus avanços tecnològics conduïssin a millores de la nostra “Intel·ligència Col·lectiva”
Pot veure’s amb més detalls aquest esdeveniment en un clip de 100 minuts del video original que forma part de la Col·lecció Engelbart (Col·lecció Especial de la Universitat de Stanford) http://sloan.stanford.edu/MouseSite/1968Demo.html

Una invitació a la innovació

Amb motiu d’aquest aniversari, el Museu de Tecnologia d’Innovació, en col·laboració amb el Museu MIT, realitza “The Program for the Future”, un cim i worshop sobre Intel·ligència Col·lectiva inspirada en la visió de Doug Engelbart de desenvolupar la tecnologia per al progrés humà, la millora per a solucionar problemes i l’organització del coneixement.

Aquest esdeveniment alberga moltes comunitats- l’educació, negocis i iniciatives no lucratives, social, polític i tecnologia- i pretén encendre la imaginació de la següent generació d’innovadors reunint a les millors ments en la ciència, mitjans de comunicació, negoci i educació. Entre ells participen destacats ponents del Centre per a la Intel·ligència Col·lectiva i Laboratori de Mitjans de comunicació del MIT, així com a Peter Norvig, el director d’Investigació de Google o Steve Wozniak, cofundador de Apple Computer, S.A.

També es mostren eines que incrementen els conceptes de la intel·ligència col·lectiva i els seus camins entrecreuats: Mobile Chorded Keyset, The Commons: Substrate for Collective Intelligence, The Fractal Organization, The Art of Tangible Bits, Hyperwords…. entre altres aplicacions.

Durant tot un any, es realitza una competició dels nous instruments que millorin la Intel·ligència Col·lectiva. Els guanyadors seran exposats en el Museu de Tecnologia i el Museu MIT. Les participacions poden venir de qualsevol camp, incloent la política, les arts, l’economia, la medicina i la filantropia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar