La Generalitat presenta el pla ACC1Ó

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet ha presentat el passat 28 d’octubre el pla d’ACC1Ó de suport a l’empresa catalana 2009-2010. Segons el conseller, la intenció és “donar suport a l’empresa catalana en el seu procés de diferenciació competitiva –internacionalització i innovació– per situar Catalunya en una posició de lideratge en aquest nou entorn global”. El Pla de la nova agència ACC1Ó vol ser un projecte compartit entre les empreses i el Govern per encarar el proper cicle econòmic. L’estratègia d’ACC1Ó és dotar d’eines a les empreses per a que els seus projectes puguin ser viables a mig i llarg termini.

El pla és un projecte estratègic que inclou un total de 85 mesures i que vol fixar les bases per a que el sector pugui afrontar amb garanties el proper cicle econòmic i, fins i tot, sortir-ne reforçat. Es tracta del primer projecte integral de suport a l’empresa a Catalunya i que ha comptat amb la participació del teixit empresarial del país. El Pla de la nova agència ACC1Ó, fruit d’un procés d’un any de treball, es presenta tot just quan Catalunya està immersa en una crisi econòmica.

El Pla contempla 4 eixos prioritaris: capacitar-se per a un entorn global i canviant, diferenciar-se entre una competència creixent, créixer per abordar projectes de major impacte i connectar-se a un món ple d’oportunitats. Així mateix, cada eix contempla 12 línies d’actuació.

Entre aquestes destaquen els més de 200 milions d’euros en línies de finançament per projectes empresarials a la recerca, el desenvolupament, la innovació i la internacionalització durant el 2009. També hi destaca el projecte Invest in Catalonia, per facilitar l’atracció de noves inversions, promovent més proactivament les noves inversions a Catalunya, no només de plantes productives, sinó també d’unitats empresarials innovadores.

El Pla també preveu facilitar noves eines de suport a la diagnosi estratègica, així com la implantació de nous plantejaments i sistemes de gestió que permetin la reorientació de l’activitat empresarial que en garanteixin la seva viabilitat a mig i llarg termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar