skip to Main Content

500 joves europeus participen en un debat en línia sobre el canvi climàtic

Mig miler de joves de Catalunya, la Toscana (Itàlia) i Poitou-Charentes (França) participaran, aquest dissabte, en un debat en línia que es farà sobre el canvi climàtic, l’energia i gestió dels residus. La jornada és una activitat promoguda pel projecte europeu de participació ciutadana IDEAL-EU.

Uns 150 joves catalans participaran en aquest debat en línia des del Citilab i treballaran amb altres grups similars que seran a les ciutats de Florència i Poitiers. Durant tot el dia els joves parlaran i debatran sobre diversos temes relacionats amb l’impacte mediambiental del canvi climàtic i aportaran els seus punts de vista i les seves propostes d’actuació.

Els participants faran un debat virtual en petits grups de 10. Cada grup tindrà un dinamitzador que moderarà el debat i enviarà les propostes formulades a un servidor central que les recollirà. Els participants expressaran la seva opinió individual, i per tant, les seves preferències, a través d’un sistema de votació electrònica. Les diverses propostes seran elaborades i retornades a cada una de les seus durant la celebració de la jornada. Al final de la jornada es generarà un informe amb les propostes i conclusions.

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és elaborar propostes, que es faran arribar al Parlament Europeu, perquè puguin servir de recomanacions a les polítiques europees en el marc de les rondes de negociació de “Kyoto II”.

L’IDEAL-EU és un projecte de participació ciutadana electrònica desenvolupat a nivell europeu entre la Generalitat de Catalunya, la Regió Toscana i el Consell Regional de Poitou-Charentes. Proporciona informació sobre el canvi climàtic i promou el debat deliberatiu, amb trobades presencials o electròniques com aquesta del Citilab, entre joves de les tres regions i els diferents actors socials i polítics implicats.

La jornada de treball començarà a les 9.30 i durarà fins a les 17.30 de la tarda. Les activitats es podran seguir a través del sistema de videostreaming, transmissió audiovisual en temps real, clicant aquest enllaç. (Cal tenir instal·lat el player de Real Media).

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar