500 joves europeus participen en un debat en línia sobre el canvi climàtic

Mig miler de joves de Catalunya, la Toscana (Itàlia) i Poitou-Charentes (França) participaran, aquest dissabte, en un debat en línia que es farà sobre el canvi climàtic, l’energia i gestió dels residus. La jornada és una activitat promoguda pel projecte europeu de participació ciutadana IDEAL-EU.

Uns 150 joves catalans participaran en aquest debat en línia des del Citilab i treballaran amb altres grups similars que seran a les ciutats de Florència i Poitiers. Durant tot el dia els joves parlaran i debatran sobre diversos temes relacionats amb l’impacte mediambiental del canvi climàtic i aportaran els seus punts de vista i les seves propostes d’actuació.

Els participants faran un debat virtual en petits grups de 10. Cada grup tindrà un dinamitzador que moderarà el debat i enviarà les propostes formulades a un servidor central que les recollirà. Els participants expressaran la seva opinió individual, i per tant, les seves preferències, a través d’un sistema de votació electrònica. Les diverses propostes seran elaborades i retornades a cada una de les seus durant la celebració de la jornada. Al final de la jornada es generarà un informe amb les propostes i conclusions.

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és elaborar propostes, que es faran arribar al Parlament Europeu, perquè puguin servir de recomanacions a les polítiques europees en el marc de les rondes de negociació de “Kyoto II”.

L’IDEAL-EU és un projecte de participació ciutadana electrònica desenvolupat a nivell europeu entre la Generalitat de Catalunya, la Regió Toscana i el Consell Regional de Poitou-Charentes. Proporciona informació sobre el canvi climàtic i promou el debat deliberatiu, amb trobades presencials o electròniques com aquesta del Citilab, entre joves de les tres regions i els diferents actors socials i polítics implicats.

La jornada de treball començarà a les 9.30 i durarà fins a les 17.30 de la tarda. Les activitats es podran seguir a través del sistema de videostreaming, transmissió audiovisual en temps real, clicant aquest enllaç. (Cal tenir instal·lat el player de Real Media).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar