Logo Wikipedia

La Wikipedia millorarà la seva usabilitat per fer-la encara més participativa

Si bé la Wikipedia s’ha anat convertint en aquests darrers anys en un paradigma del coneixement compartit, no es menys cert que només aquells usuaris amb un mínim de coneixements informàtics han pogut contribuir-hi.

Per mirar de fer-la més accesible, la Stanton Foundation, una entitat benèfica creada en honor del filàntrop i antic president de la cadena CBS, Frank Stanton, ha donat 890.000 de dòlars a la Fundació Wikimedia. Amb aquesta quantitat, un grup de programadors treballarà permanentment per millorar-ne l’ accesibilitat i facilitar que milions de persones puguin aportar ara nous continguts.
Aquest grup de treball es traslladarà a les oficines que la Wikimedia Foundation té a San Francisco y estudiará com millorar el disseny de les pàgines, movent de lloc i inclús amagant aquells elements que no es considerin imprescindibles.

Sue Gardner, directora executiva de l’entitat sense ànim de lucre de lucro que vetlla pel bon funcionament de l’enciclopèdia, s’ ha mostrat molt satisfeta amb aquest important aport econòmic, ja que, en la seva opinió, “la Wikipedia atrau a internautes habituats a las noves tecnologies però exclou a moltes persones intel·ligents y amb una elevada formació en altgres matèries que no tenen en la informàtica el seu punt fort”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar