Caldran 15.000 nous professionals TIC a Catalunya

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) ha fet públic un estudi que presenta bones perspectives per als professionals de les TIC a Catalunya. En concret, calcula que l’ any vinent s’hauran de contractar prop de 15.000 nous professionals per cobrir les necessitats del mercat.

Aquesta és la principal conclusió del primer informe fet al país que analitza les necessitats d’ aquest col·lectiu professional a l’ economia catalana i que es va presentar ahir a l’Auditori IDEC pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch i el director de la FOBSIC, Francesc Miralles.

Un col·lectiu amb clar horitzó de futur
La situació dels professionals de les TIC, tant a nivell de remuneració com de taxa d’ ocupació i d’estabilitat laboral presenta mitjanes força superiors a les de la resta de població laboral de Catalunya. També el grau de satisfacció amb les condicions de la seva feina és força alt en la majoria dels cassos.

L’ estudi xifra en 109.000 les persones que composen aquest col·lectiu o, el que és el mateix, el 3,2% del total de població ocupada. Aproximadament la meitat d’ells treballa en empreses del sector TIC i l’altra meitat ho fan en empreses de sectors tan diversos com la banca, les assegurances, el transport, la cultura o l’ administració pública, entre d’ altres.

Els resultats de les enquestes revelen, però, el revers de la moneda: la manca de professionals TIC al sector comporta en molts cassos una sobrecàrrega de treball, ja que la meitat d’ ells afirmen tenir que fer hores extres i un de cada cinc ha d’estar localitzable els dies festius. Una de les causes que poden explicar la manca d’ aquests professionals al ritme que el mercat demanda és el seu elevat nivell de dedicació i la dificultat per compaginar aquesta activitat amb la formació continua necessària per estar al dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar