L’alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, visita el Citilab

El model d’innovació ciutadana proposat per Citilab desperta l’interès de diverses administracions locals i autonòmiques. El cas més recent és el de l’ajuntament de Sant Sebastià. El seu alcalde, Odón Elorza, va visitar ahir a la tarda les instal·lacions d’aquest laboratori digital, interessant-se per les activitats i línies d’investigació en les quals actualment s’està treballant.

Elorza, que porta en el càrrec des de 1991, s’ha caracteritzat en tots aquests anys per recolzar iniciatives clau per al progrés i desenvolupament cultural donostiarra, com els festivals de Jazz, Cinema o la Quinzena Musical, entre altres. Durant la seva visita, Elorza va estar acompanyat per Pep Fargas, director de Transversal, xarxa de dinamització cultural, Cristina Uriarte, vicerectora del campus de Guipuzkoa de la Universidad del País Basc i diversos membres del consistori donostiarra.

San Sebastián, una ciutat amiga, una ciutat activa

Així ho havia expressat el propi alcalde sobre el seu concepte de ciutat: “La nostra ciutat vol ser l’espai vital de projectes personals i d’il·lusions col·lectives. Una ciutat on sigui possible gaudir de serveis de qualitat, sabent que si ho necessitem tindrem ajuts socials i solidaris,”

Una prova recent d’aquest dinamisme ha estat la posada en marxa de LA TABAKALERA, Fabrica de Cultura, el nou Centre Internacional de Cultura Contemporània (CICC) que obrirà les seves portes el 2012. Un centre especialitzat en cultura visual en el qual confluiran l’art contemporani, el cinema, la televisió i el disseny. En aquesta línia, Elorza advoca per construir una ciutat on es potencia la creativitat, entrecreuant sabers i disciplines, en plena connexió amb la societat.

San Sebastià és també candidata a Capital Europea de la Cultura el 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar