skip to Main Content

‘Le nozze di Figaro’ al Citilab

‘Les noces de Fígaro’ de W.A. Mozart que, aquests dies, es presenta al Gran Teatre del Liceu es podrà veure, avui, al Citilab-Cornellà, a través d’una transmissió d’alta qualitat d’Internet2. Aquesta transmissió forma part de la programació regular que ofereix l’Anella Cultural a través de connexions de gran capacitat i que permeten una alta qualitat d’imatge i so.

L’Anella Cultural és un projecte de recerca i innovació en el terreny cultural que interconnecta en banda ampla diversos centres culturals d’una quinzena de ciutats catalanes. El projecte pilot, que va iniciar-se el 2007, té el lideratge tecnològic de la Fundació I2cat que desenvolupa alguns dels seus projectes i activitats des de Citilab-Cornellà. Des de l’àmbit cultural, el projecte té el suport del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el consorci Xarxa Transversal.

L’Anella Cultural té com a objectiu posar en xarxa les grans instal·lacions culturals de Catalunya i interconnectar-les amb les institucions territorials i municipals. Des de l’àmbit tecnològic, el projecte adapta les últimes tecnologies de xarxes òptiques, mòbils i mèdia, així com un conjunt de noves aplicacions i serveis a les necessitats del món cultural.

A través del projecte es vol aconseguir una implicació de les empreses tant tecnològiques com del sector cultural, en particular del sector audiovisual de Catalunya i de les seves empreses pioneres, per a la generació de nous models de producció, distribució i de negoci en col·laboració amb el món de la cultura.

A través de l’Anella també es promou la trobada dels grups de recerca de les universitats i altres centres de recerca amb l’àmbit cultural. I busca aconseguir una interconnexió internacional de les institucions participants.

Responsabilitats compartides

La Fundació i2CAT s’encarrega de coordinar la part tècnica del projecte (assessorament tècnic, connectivitat, negociació amb operadors, etc.). El CCCB s’ocupa, principalment, de generar i produir activitats i continguts susceptibles d’utilitzar la internet2 per a la seva difusió. També coordina les activitats de la resta de participants del projecte i explora les noves possibilitats i usos que permet la tecnologia.

Els municipis que participen en el projecte ofereixen el espais i el personal necessari (tècnics culturals i tècnics audiovisuals) per tal de difondre les activitats que es transmeten a través de l’Anella Cultural. L’oficina central de la Xarxa Transversal actua com a coordinadora del projecte entre els ajuntaments participants i la resta de membres i, conjuntament amb el CCCB, dissenya un calendari d’actes i esdeveniments, consensua els criteris unitaris d’arxiu i de digitalització i impulsa la innovació en el terreny creatiu

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar