El teu món en imatges

TimeWarner i Google han anunciat que comencen a fer públic l’arxiu fotogràfic de la mítica revista Life. L’arxiu de Life és d’uns 10 milions de fotografies, que Google està escanejant i organitzant, i que és previst que estigui completament en línia en uns mesos.

Les fotografies publicades a Life són veritables icones històriques. En molts casos són la imatge més popular o única d’algun fet concret, sobretot de la història dels Estats Units. Time ha anunciat que donarà lliure accés a tot l’arxiu i que en deixarà fer un ús personal o per a projectes de recerca i acadèmics. El 20% del fons, uns tres milions de fotografies, ja estan disponibles aquí.

La revista Life ha estat un referent del fotoperiodisme. Ja des del seu inici el 1883 es va caracteritzar pels dibuixos i il·lustracions i va esdevenir un referent durant el segle XX per l’ús de la fotografia i el tractament del color. A la seva època d’or, a mitjans de segle, venia més de 13.5 milions d’exemplars i els presidents Harry S. Truman i Sir Winston Churchill i el general Douglas MacArthur van publicar-hi les seves memòries. La popularitat de la revista va anar decaient i el darrer número va sortir l’abril de 2007.

Entre les fotografies més antigues del fons de Life, que arriba fins el 1750, hi ha tota la crònica de la Guerra Civil americana que presenta, amb imatges reals, esdeveniments i fets que han estat repetidament recreats pel cinema. Un exemple impactant de la cruesa de l’època és aquesta fotografia d’un esclau negre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar