Primera Sessió Parlament Europeu Des Del Citilab

Primera sessió del Parlament Virtual Europeu des del Citilab


Citilab-Cornellà acull, avui, la primera sessió del projecte Parlament Virtual Europeu (Virtual Parlament Europeu, amb la sigles VEP) que es planteja crear un espai públic experimental que impulsi un debat participatiu entre la ciutadania i els seus representants polítics. El projecte es proposa implicar uns 600 joves de Bèlgica, Suècia i Espanya que participaran en un procés de debat i decisions virtuals sobre temes que s’estan discutint al Parlament Europeu.

L’objectiu del projecte és aconseguir crear un espai públic, el Parlament Europeu Virtual, de debat entre la ciutadania i els qui prenen les decisions polítiques. El projecte vol contribuir a l’objectiu de la declaració i2010 de crear un espai comú europeu del coneixement i la informació on els ciutadans dialoguin i contribueixin a millorar els processos legislatius.

La primera sessió de VEP se celebrarà a través de connexions d’Internet avançat que aporta l’i2cat . Per facilitar el debat simultani el projecte es recolza en noves eines tecnològiques que s’han integrat en una mateixa plataforma que inclou un sistema de telepresència (megaconference) que connecta les tres ciutats participants i un sistema de fòrums, disseny i generació d’idees (innojam).

Els eCiudadanos

Els joves participants en el procés de debat tindran accés a informació rellevant de l’agenda del Parlament Europeu. Es tractaran assumptes que afecten a la vida diària. Per exemple, en matèria de protecció del medi ambient, drets dels consumidors, organització de les ciutats, la indústria de continguts digitals, capitals, béns i serveis entre altres.

Els participants podran compartir entre ells les seves opinions a través de sistemes textuals clàssics però també podran utilitzar formats més immediats com el mòbil o sistemes de votació electrònica.

El projecte ha mobilitzat a diferents universitats, centres i administracions de:

Flandes, Bèlgica: i-City, Living Labs Belga

Lulea, Suècia: CDT-Center per Distance Spanning Technology. Center per a la innovació, el desenvolupament i la investigació suec expert en living labs.

Catalunya, Espanya: UPC-Univerisidad Politècnica de Catalunya
i2Cat-Fundacion de Recerca sobre la Internet de nova generació
URL-Universitat de Ramon Llull, Facultat de Comunicació Blanquerna

El Citilab, el primer laboratori digital europeu, participa com a seu d’aquest projecte i lloc de les demostracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar