Softcatalà renova el web i el fa més col·laboratiu

De Gaudí a Miró. És el primer argument, des del punt de vista estètic, que suggereix la renovació del web de Softcatalà. L’entitat dedicada a promoure l’ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies ha celebrat aquests dies el seu desè aniversari amb diversos actes.

El “top ten” dels programes més descarregats i el Rebost, el directori de programari organitzat temàticament, han guanyat protagonisme a la nova portada. El nou disseny web ha estat desenvolupat per la dissenyadora reusenca Anna Barberà, i està basat en l’estètica de l’artista català Joan Miró. La capçalera llueix, amb orgull, un logotip dels 10 anys de l’entitat i la portada es completa amb una secció de notícies, articles d’opinió i també els fòrums de suport (un dels espais que, històricament, els usuaris han utilitzat per aclarir els seus dubtes).

Jordi Mas, un dels promotors de Softcatalà, explica, al seu bloc, diversos detalls tècnics del nou web: “els aspectes col·laboratius han tingut molt de pes en la concepció del nou lloc web, que utilitza programari lliure com el MediaWiki, el mateix que utilitza la Viquipèdia com a gestor principal de continguts, i que permet l’edició col·laborativa de contingut. També s’utilitza el gestor de continguts lliure Drupal per a les notícies i el sistema de fòrums lliure PHPbb. Aprofitant la migració al nou web, Softcatalà ha contribuït en l’actualització de la traducció al català d’aquests projectes”.

En aquesta entrevista de VilaWeb TV, dos membres de l’associació, Marc Belzunces i Jordi Mas, fan balanç de la feina feta els darrers deu anys. També analitzen l’estat actual d’Internet i de les noves tecnologies i expliquen com l’organització pensa encarar aquests anys vinents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar