La SIC als grans municipis catalans

La Fundació Observatori de la Societat de la Informació i el Coneixement (FOBSIC) ha publicat un estudi elaborat amb l’objectiu de conèixer i detallar les actuacions que en matèria de Societat de la Informació es porten a terme als 23 municipis més grans de Catalunya. L’estudi ha estat un treball conjunt de la mateixa FOBSIC, l’Observatori per a la CiberSocietat i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i ha de servir per identificar els fronts d’actuació que poden ser susceptibles d’impuls des de la STSI per a que els ajuntaments els puguin desenvolupar.

La mostra de la recerca correspon als municipis catalans de més de 50.000 habitants i ha permès disposar d’una informació completa i detallada de les polítiques que es duen a terme en matèria de promoció i impuls de la Societat de la Informació en aquestes poblacions. Les accions dutes a terme amb més freqüència per part dels municipis de més de 50.000 habitants a Catalunya són aquelles més properes a la ciutadania, com les orientades a la formació, a l’accés web i a l’activitat econòmica del municipi.

Les conclusions del treball fan una diagnosi de la situació, oportunitats i mancances detectades. En l’acció de formació es detecta que “no hi ha un denominador comú ni en contingut ni en temàtica”. A aquest fet s’hi sumen altres elements com les mancances importants pel que fa als formadors, degut a la seva rotació i a la precarietat del lloc laboral que ocupen, sovint parcial i temporal. En aquest darrer aspecte es recomana “la possibilitat de definir de manera més detallada, normativitzada i estabilitzada una figura professional que ocupi aquesta posició, fet que donaria qualitat i estabilitat a la formació que s’ofereix des dels ajuntaments”.

La connectivitat i l’accés de la ciutadania a les xarxes també són analitzades des de la qualitat dels equipaments informàtics, la gestió i tipus de telecentres i les xarxes wi-fi, entre d’altres components. Entre les propostes d’actuació es planteja millorar la coordinació i creació de sinergies entre les diferents iniciatives existents, tant a partir de projectes supramunicipals com responent a les pròpies demandes de col·laboració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar