El Songbird en camí de ser el Firefox dels reproductors musicals

Songbird, l’alternativa en programari lliure al Windows Media Player i a l’iTunes, ha tret la seva primera Release Candidate d’una versió estable. Han passat més de 2 anys d’ençà que van publicar-se les primeres proves d’un futur reproductor musical orientat al web i, en aquest temps, el mercat d’aplicacions de gestió d’àudio i vídeo ha evolucionat considerablement.

D’entre les millores que ha aconseguit incorporar el Songbird destaca una millor gestió dels recursos, cosa que permet un major rendiment. Un altre canvi important ha estat l’opció d’incorporar el GStreamer com framework multimèdia.

Un “new look”

Els promotors del projecte, més enllà de la innovació tecnològica, també remarquen que “hem redissenyat completament el Songbird per fer-lo més simple i més intuïtiu”. Entre les noves funcionalitats d’ús hi ha la possibilitat de crear llistes intel·ligents que en generen de noves d’acord amb els criteris establerts per l’usuari. Finalment també incorpora un nou sistema per agregar les caràtules dels àlbums només arrossegant els gràfics.

Les semblances amb l’iTunes són evidents i segur que als qui ja són usuaris del programari d’Apple els serà molt còmode moure’s pel nou entorn. També es pot sincronitzar amb l’iPod, encara que cal instal·lar una extensió. El Songbird resol, a favor de l’usuari, algunes de les arbitrarietats que l’iTunes imposa respecte als sentits de la sincronització i a l’ús a màquines diferents.

També utilitza ‘extensions’

El nou Songbird, seguint l’exemple d’èxit del Firefox, ha incorporat un sistema d’instal·lació d’extensions i altres complements per donar funcionalitats específiques o poder canviar l’aspecte. A través d’aquestes solucions s’entreveu la bona entesa del Songbird amb projectes socials oberts com Last.fm o la possibilitat de fer streaming a través de ShoutCast. També hi ha extensions per veure les lletres de les cançons mentre s’estan escoltant o per aconseguir tota mena d’informació dels autors i intèrprets.

El Songbird funciona amb sistemes operatius Windows i GNU/Linux i, en el cas de Mac OS X, només amb els que utilitzen el xip d’Intel. Recordar que es tracta de la primera versió estable del programa i que el seu funcionament encara no està garantit completament, atès que està fase de proves i testeig.

El full de ruta del Songbird és ambiciós, com es pot llegir al final del mateix “roadmap” on diu que vol “conquerir el món”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar