ASIMELEC presenta el primer Informe de Continguts Digitals 2008

L’Associació Multisectorial de Empresas Españolas de Electrónica i Comunicacions (ASIMELEC) va presentar la setmana passada el primer Informe de la Indústria de Continguts Digitals 2008, en el qual es desprèn que els continguts digitals són el veritable impulsor del desenvolupament de les comunicacions de banda ampla i de l’electrònica de consum. Els videojocs, les xarxes socials com MySpace o Facebook i les plataformes d’intercanvi de dades com Youtube o Wikipedia, són els continguts digitals que més èxit tenen a Internet, mentre que la música és el sector que presenta majors incerteses.

Segons l’informe, que tindrà caràcter anual i serà ampliat en les pròximes edicions, al sector musical, els models tradicionals de distribució de música a l’estat espayol, han descendit durant els últims anys. Així, el 2003 aquest mercat va ingressar 531 milions d’euros, mentre que el 2007, la xifra es va reduir en un 49%. Aquesta caiguda no va quedar compensada amb la venda de música online, per la qual cosa el sector explora nous models de negoci com la distribució a través del mòbil, els models basats en la publicitat, la comercialització de música sense protecció anticòpies o el suport en xarxes socials com a nous canals de venda.

Com en el cas de la música, el sector del vídeo també busca una altra línia de negoci que compensi la seva baixada d’ingressos en taquilles de cinema i de lloguer de pel·lícules. Els principals models de negoci “online” en aquest sector són la venda i descàrrega de pel·lícules i capítols de sèries de TV (DTO o Download-to-own), el vídeo club “online” de pel·lícules i sèries (DTR o Download-to-rent), i els serveis de streaming, amb o sense publicitat.

La indústria del videojoc, per la seva part, viu un bon moment, amb un augment del 54% en vendes de jocs i consoles el 2007 respecte a 2006.

El mercat de xarxes socials i portals que comparteixen continguts està experimentant un gran creixement. Així, MySpace és el major de tots amb prop de 110 milions d’usuaris. Per la seva part, Facebook és actualment el lloc amb un major apogeu, amb 120 milions d’usuaris.

ASIMELEC, fundada en 1984, agrupa fabricants, comercialitzadors i en el cas del sector de les Telecomunicacions a instal·ladors de productes d’electrònica en les seves diverses àrees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar