Acord Per Formentar Les TIC A L'Amèrica Llatina

Generalitat, UOC, i Nacions Unides signen un acord per fomentar les TIC a l’Amèrica Llatina


Amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge virtual i les TIC com a eines de desenvolupament a l’Amèrica Llatina, el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), l’Agència Catalana de Cooperació en el Desenvolupament (ACCD), la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat (STSI) i la UOC, van signar un acord el passat 24 d’octubre a la seu de l’ACCD.

Aquest acord preveu establir un marc de col·laboració que fomenti l’ús de les TIC, especialment entre els líders locals i els cooperants internacionals, i permeti l’enfortiment de la governabilitat democràtica i el desenvolupament humà a l’Amèrica Llatina.

Això tindrà lloc mitjançant la promoció de l’aprenentatge virtual i les TIC com a eina per a generar i multiplicar xarxes de cooperació al territori llatinoamericà i afavorir la recerca i innovació en matèria d’ e-learning. També es vol estendre l’ús del programari lliure a l’Amèrica Llatina com a instrument per a reduir la divisòria digital a la regió.

L’origen d’aquesta col·laboració és el Projecte Campus, nascut el 2006 amb el finançament de la Generalitat de Catalunya i el lideratge de la UOC, que compta amb la participació del departament de Governació.

El PNUD treballa en el camp de l’aprenentatge virtual per promoure el desenvolupament humà i la governabilitat en aquesta regió a través de l’Escola Virtual per a l’Amèrica Llatina i el Carib, que ha rebut des del 2005 el suport de l’ACCD i l’acompanyament tècnic de la UOC. Gràcies a aquest suport, l’Escola Virtual del PNUD ha format més de 1.500 joves líders polítics, cívics i socials, funcionaris públics i periodistes en la promoció del desenvolupament humà i la democràcia ciutadana en aquesta regió llatinoamericana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar