Congrés Fonaments Web 2008

Gijón acull el Congrés Fonaments Web 2008


El Palau de Congressos de Gijón serà el testimoni aquest dilluns i dimarts del Congrés Fonaments Web 2008, un esdeveniment organitzat per la Fundació CTIC i per W3C Espanya, on experts nacionals i internacionals es reuneixen per debatre sobre el disseny i el desenvolupament Web amb estàndards.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és oferir als assistents la possibilitat d’escoltar les opinions d’aquests experts, a més d’oferir l’oportunitat d’interaccionar-hi. Aquests professionals parlaran de la Web des d’una perspectiva tècnica i social, cobrint aspectes de gran interès per a la comunitat Web en el seu conjunt, incloent diverses sessions tècniques, on s’espera que els assistents treguin conclusions pràctiques i aplicables en els seus dissenys i desenvolupaments web.

Per als organitzadors d’aquesta trobada, la Web s’ha convertit en una eina imprescindible que, cada vegada més, convida a l’usuari a ser part activa en la seva evolució. Aquesta participació activa de la societat en el creixement de la Web genera la necessitat de disposar d’aplicacions més fàcils d’usar, més ràpides, més atractives i interoperables.

La gran varietat de dispositius des d’on es pot accedir avui en dia a la Web (telèfons mòbils, consoles de videojocs, portàtils, etc.), sumat a l’heterogeneïtat de les preferències i limitacions dels diferents usuaris, en diferents entorns, incrementa la necessitat de millorar les tecnologies amb què es desenvolupa la Web, de manera que sigui més fàcil d’usar per tothom.

Entre els ponentes més destacats que participaran en el Congrés Fonaments Web, es troba Dries Buytaert, creador del projecte Drupal; José Florido, creador de Panoramio i actual dissenyador d’Interacció de Google; Becky Gibson, membre del Grup de Tecnologies d’Internet Emergents d’IBM; Wilco Jansen, responsable del desenvolupament de Joomla!, i Charles McCathieNevile, Director d’Estàndards d’Opera.

El programa íntegre d’aquestes jornades es troba en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar