Presentació Oficial De La First Lego League

Citilab participa en la presentació oficial de la First Lego League


El Citilab-Cornellà acollirà un dels sis tornejos classificatoris de la First Lego League, que es presenta aquest dimarts al matí al Cosmocaixa de Barcelona. Del 23 de novembre al 14 de desembre, les ciutats de Pamplona, Lugo, Albacete, Madrid, Barcelona i Cornellà de Llobregat rebran més de 1.200 nois i noies de tot l’estat que prepararan un projecte científic sobre el canvi climàtic i fabricaran un robot que ajudi a salvar el medi ambient.

La First Lego League és una competició internacional de robòtica per a escolars que sorgeix de l’aliança entre l’organització sense ànim de lucre que fomenta la ciència i la tecnologia First, i la companyia danesa Lego l’any 1988, on s’anuncia mundialment una iniciativa que pretén unificar la recerca, l’estratègia i la construcció de robots.

Utilitzant els equips tecnològics de Lego MindstormsTM i moltes peces Lego, els nens treballen amb el seu mentor adult per construir i programar un robot que resolgui el desafiament anual mitjançant reptes de la vida real. Per dur-lo a terme han d’investigar en Internet, conversar amb científics, visitar biblioteques i llibreries i desenvolupar una presentació del seu projecte. Gràcies a aquest projecte, els participants desenvolupen habilitats creatives, pensament analític, comunicació i treball en equip, a més d’adquirir coneixements tècnics i científics.

Els escolars competeixen en dues categories: competició contrarellotge de robots, i la presentació del projecte d’investigació científica. En els torneigs locals, més de 120 equips es disputaran l’accés a la Gran Final a Barcelona, que es disputarà el proper 20 de gener de nou al Cosmocaixa.

Els guanyadors del torneig a Espanya podran escollir competir en l’Open European Championship -contra els millors equips europeus-, o assistir com a convidats l’abril al World Festival a Atlanta (EUA), on es reuneixen i intercanvien experiències tots els participants de les diferents competicions de robòtica que First empara a nivell mundial. Aquest any estan inscrits més de 110.000 nens de 43 països.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar