Moodle Moot 2008

Escalfant motors per la MoodleMoot ’08


El proper dijous i fins dissabte el Citilab-Cornellà acollirà les sessions de treball del congrés MoodleMoot 2008, una trobada oberta a nivell espanyol de persones interessades en desenvolupar, utilitzar, aprendre i ensenyar a partir del sistema de programari lliure Moodle.

Moodle és un programari de codi lliure que crea entorns virtuals d’ensenyament i aprenentatge. La clau del seu èxit rau en la facilitat d’instal·lació -només necessita un servidor php i una base de dades del tipus MySQL-, i en la creació de cursos i manteniment del lloc, en el que hi tenen lloc una àmplia oferta de serveis i eines com fòrums de debat, qüestionaris, lliçons, tasques, wikis, xats, etc.

L’australià Martin Dougiamas va ser la persona que va desenvolupar i publicar sota una llicència GPL la primera versió l’any 2002, i continua sent el líder d’una comunitat que arriba avui dia a més de mig milió d’usuaris de 193 països, utilitzant 75 llengües diferents, incloent-hi el català.

Els objectius que es plantejen assolir en aquesta trobada són fonamentalment:

  • Compartir les experiències de desenvolupament i les bones pràctiques d’ús de Moodle
  • Promoure l’ús de programari lliure en l’àmbit educatiu tant per a institucions com per a empreses
  • Promoure la participació activa de desenvolupadors en el projecte Moodle
  • Demostrar la capacitat del programari lliure de donar solucions per a e-Learning i suport a la presencialitat

Algunes universitats catalanes com UB, UPC, UPF, UOC, URV, són usuàries de Moodle, si bé es comença a notar l’impuls del seu ús en escoles i empreses. El disseny i desenvolupament d’aquesta eina, amb una comunitat formada per informàtics, pedagogs i altra gent relacionada amb l’educació, es basa en la idea de la pedagogia construccionista social, la qual radica en la cooperació en grup i en la idea de que el coneixement es pot crear o construir.

El congrés MoodleMoot, que arriba a la seva quarta edició espanyola, després d’haver passat per Castelló, Las Palmas, Tarragona i Cáceres, estarà localitzat en dues seus. L’acte inaugural i la cloenda es realitzaran al Paranimf de la Universitat de Barcelona, mentre que les sessions de treball, xerrades i conferències es celebraran al Citilab de Cornellà.

El programa íntegre d’aquest congrés es pot consultar des d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar