IBM realitza la Ciutat Prohibida virtual de Beijing

Projecte digital de la Ciutat Prohibida
La Ciutat Prohibida: Més enllà d’espai i el temps és el projecte digital que divendres passat es va presentar de forma conjunta entre IBM i el Museu del Palau de Beijing. Un dels objectius principals d’aquesta iniciativas és proporcionar els mitjans per explorar la cultura xinesa i la seva història.

Amb una inversió de més de 2 milions d’euros i 3 anys de treball, s’ha desenvolupat una aplicació gratuita adaptada a Windows, Mac i Linux, la ciutat virtual representa la rèplica dels 720.000 metres quadrats del palau situat al cor de la capital xinesa.

Els socis del projecte, que recorda el seu plantejament de funcionament al Second Life, han pretès que l’objectiu persegueixi crear una experiència tan autèntic com sigui possible per ser fidel als principis importants xinès de l’equilibri i l’harmonia.

La Ciutat Prohibida virtual permet als visitants veure i interactuar amb una àmplia gamma dels voluntaris, el personal, i altres personatges. A mesura que s’explora aquest entorn, els visitants poden escollir entre observar o participar en una activitat, així com descobrir nous coneixements en les històries que s’incloen a dins seu.

Amb aquest projecte IBM consolida les iniciatives de divulgació de la cultura mitjançant la creació d’espais culturals virtuals. Juntament amb la Ciutat Prohibida, la companyia nord-americana ha creat projectes de digitalització del National Museum of African American History and Culture, de l’Eternal Egypt, i del Museu de l’Hermitage, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar