Logotip UCLA

L’ús d’Internet estimula el cervell en les persones grans


Científics nord-americans han descobert que les persones grans entre 55 i 76 anys que realitzen regularment cerques a Internet estimulen més centres claus del cervell que controlen el procés de decisió i raonament complex, segons un estudi de la Universitat de Califòrnia (UCLA) publicat el dimarts passat a la revista American Journal of Geriatric Psychiatry.

Els participants de l’estudi van realitzar diferents proves de lectura i de recerca d’informació en Internet mentre el seu cervell era sotmès a un escàner d’imatge a través d’una ressonància magnètica.

L’escàner va poder registrar diferents canvis en els circuits del cervell durant aquestes activitats. Tots els participants van mostrar una clara activitat cerebral durant aquestes tasques de lectura, incloent una activació dels centres del llenguatge, de la lectura, de la memòria i de la visió situats a les regions temporal, parietal i occipital del cervell.

Amb tot, els investigadors van notar una gran diferència en els que feien recerques a Internet. Les persones analitzades en aquest estudi van registrar un augment de l’activitat en les regions frontal i temporal, així com en la circumvolució cingular del cervell, que controla el procés de decisió i els raonaments complexos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar