Google.cat

Google.cat, Premi Nacional de Comunicació


El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presidiran el proper dilluns dia 20 d’octubre l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions.

Dins la categoria d’Internet, aquest any el premi ha quedat adjudicat a Google.cat. El jurat ha destacat que “hi ha empreses globals que aposten pel multilingüisme com a element competitiu i Google ha incorporat el català com una de les llengües d’ús a gairebé una vintena de productes (Google, Gmail, Blogger, Google Maps…), utilitza el domini .cat en aquells serveis que tenen un domini diferent al .com i també ofereix la nostra llengua al seu servei de traducció”.

Google també està digitalitzant 380.000 llibres de cinc importants biblioteques patrimonials catalanes, amb la Biblioteca de Catalunya al capdavant, i 2.000 més del fons de l’Institut d’Estudis Catalans que es podran consultar mitjançant aquest cercador.

Els Premis, dotats cadascun amb 15.000 euros, van ser creats l’any 1999 pel Departament de la Presidència amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. El 2000 es va constituir el Premi Nacional d’Internet per la importància creixent d’aquest sector. En l’edició d’enguany s’atorguen per primera vegada els premis corresponents a les categories de Premsa, Comunicació de proximitat i Publicitat.

Més informació en aquesta nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar