Captura De L'OpenOffice

OpenOffice presenta la versió 3.0


El paquet de programari lliure OpenOffice.org, la suite ofimática més coneguda per usuaris de Windows,Mac i Linux, tot just acaba de treure la versió 3.0, descarregable des d’aquest enllaç. La versió en català, però, no es podrà trobar fins a final d’aquest mes, incloent, per primer cop, tot l’ajut en línia i la documentació. Un projecte de traducció que s’ha realitzat amb el suport de Softcatalà, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i el TERMCAT.

OpenOffice.org, desenvolupat originalment com a propietat de la suite StarOffice, ofereix processador de textos, full de càlcul, base de dades i eines de presentació. Va ser adquirida per Sun Microsystems el 1999 i publicat sota una llicència lliure l’any 2000. L’any 2005, aquesta suite es va convertir en l’aplicació més utilitzada per part de la comunitat de codi obert i les distribucions Linux.

Una de les principals millores en aquesta nova versió es troba amb el fet de ser una aplicació nadiva pels usuaris de Mac OS X. Les versions antigues d’OpenOffice.org utilitzaven el sistema X Window en els sistemes basats en Unix, un fet que no ha ajudat a arrelar aquesta suite als seguidors de la poma. El projecte NeoOffice, en canvi, va prendre el codi de OpenOffice.org i va adaptar la interfície gràfica d’usuari pel sistema operatiu Mac OS.

Des del punt de vista de la compatibilitat, la versió 3.0 d’aquesta suite porta la FOD 1.2, la darrera versió de l’Open Document Format, l’OASIS i ISO estàndard per a documents d’oficina. OpenOffice.org també manté el seu suport als formats de Microsoft, en el cas del processador de text, la importació i exportació de Word 97/2000/XP, Word 95, Word 6.0, així com la importació del format .docx del MS Office 2007.

Es pot trobar una análisi força complerta sobre la nova versió de l’OpenOffice en aquest article de la publicació britànica Heise Open Source.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar