Logotip FGC

FGC incorpora telefonia mòbil 3G als seus trens


Les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que uneixen Barcelona amb Sabadell i Terrassa incorporen telefonia mòbil de tercera generació (3G) per tal que els usuaris puguin viatjar en tren connectats a Internet amb un ordinador, telèfon mòbil o PDA.

La companyia Telefònica ha desplegat la nova xarxa de telefonia mòbil de tercera generació 3G en el corredor Barcelona-Vallès d’FGC. L’empresa pública ferroviària, que depèn del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, vol estendre la connexió 3G a tots els corredors i mantenir-se d’aquesta manera com la primera xarxa ferroviària que incorpora aquesta tecnologia.

Posteriorment, s’ampliarà la cobertura al corredor Llobregat-Anoia. Paral·lelament, s’ha adaptat el web d’FGC per a la seva consulta en mobilitat i a través de múltiples dispositius. D’aquesta manera, els seus usuaris podran consultar a través dels seus dispositius mòbils informació de la companyia, horaris de trens, etc.

FGC, juntament amb Telefónica, ja van ser pioners en instal·lar cobertura GSM en la seva xarxa ferroviària el maig de 1998, quan va començar a oferir-se cobertura mòbil cel·lular pel sistema GSM en les estacions i túnels de les línies metropolitanes.

Totes les actuacions són el resultat del conveni subscrit l’octubre de 2006 amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb l’objectiu de millorar les infraestructures i modernitzar les comunicacions de la xarxa d’FGC.

La presentació dels nous serveis associats a la xarxa 3G va tenir lloc el passat dia 9 d’octubre a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va comptat amb l’assistència del Rector Lluís Ferrer, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres, i el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura.

Més informació en aquesta nota de premsa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar