Mozilla Labs

Firefox ens situa al mapa


Mozilla Labs acaba de llançar Geode, un sistema de geolocalització per Firefox que situa en temps real a l’internauta en un mapa. Amb aquest ‘addon’, que es pot descarregar des d’aquí, els internautes poden localitzar punts d’interès propers a la seva ubicació física, com restaurants, sempre que concedeixin permís per donar dades sobre la seva situació.

De fet, Firefox assegura que la protecció de la intimitat de l’usuari és un dels pilars bàsics d’aquest projecte. D’aquesta manera, Geode està controlat per l’internauta, que decidirà a tota hora quan una web li demani conèixer la seva ubicació per donar el seu parador exacte, el barri o la ciutat on es troba. A més seran els propis usuaris els encarregats de decidir els proveïdors de serveis de geolocalización i els mètodes a utilitzar.

La Fundación Mozilla ha comptat amb la col·laboració de Skyhook, una empresa que ha desenvolupat un programari capaç d’ubicar un ordinador en un plànol gràcies a un sistema de triangulació que detecta xarxes sense fil properes a ell. La geolocalización d’aquesta companyia pot determinar la ubicació amb una precisió de 10 a 20 metres, segons explica BBC News.

De moment el projecte es troba en una fase experimental. Si les proves finalitzen amb èxit, aquesta eina de geolocalización s’incorporarà en la versió 3.1 de Firefox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar