Detall Del Logo D'Urban Labs

Comença l’UrbanLabs 08, el primer experiment digital d’ una ciutat-laboratori

Detall del Logo d'Urban Labs
Citilab-Cornellà organitza des d’aquest dijous i fins el proper dissabte les jornades UrbanLabs, dedicades a la tecnociutadania i a la socioinnovació, una trobada que promourà repensar durant els propers tres dies com ha de ser la ciutat en clau digital.

Serà el primer experiment per demostrar que les Ciutats-Laboratori són possibles i que les idees més innovadores, creatives i participatives sorgeixen quan s’uneixen internet, la tecnologia Web 2.0 i ciutadans, experts, emprenedors, empreses, institucions, associacions, activistes socials, entre d’altres actors.

Aquestes jornades destaquen, doncs, pel seu component social i tecnològic, amb iniciatives pensades tant des de la ciutadania com des de la cultura digital, passant a l’acció de forma col·laborativa, aprofitant les possibilitats que ens ofereixen instruments com les xarxes socials digitals.

Una dinàmica participativa

Les ponències contaran amb la presencia de Michel Bauwens, consultor de internet, teòric de P2P, qui ha estat analista informàtic per a United States Information Agency, i a qui l’equip de comunicació del Citilab l’ha pogut realitzar aquesta entrevista tot just abans de començar l’Urban Labs. Esteve Almirall, Investigador-Profesor-Consultor qui investiga entorn a Intel·ligència Artificial actualment a la UPC i a Esade i Alberto Ortiz de Zárate, responsable de projectes en la Oficina para la Modernització de la Administració del Govern Basc.

Pel que fa als Grups de Treball és el lloc apropiat per parlar d’experiències i projectes que es puguin compartir i complementar gràcies al coneixement de cadascun dels assistents. Es fomentarà la participació mitjançant un procés d’intercanvi d’idees que sera dut a terme pels propis assistents.

Les Xerrades Llampec, per altra banda, ofereixen a tots els assistents la possibilitat de fer presentacions breus que siguin un exercici de síntesi, d’una durada màxima de 5 minuts. Experiències vinculades amb l’Administració Pública, projectes de recerca, trobades blocaires, sobre identitat digital, o projectes educatius a la xarxa, entre molts d’altres, es podran seguir directament al Citilab, així com via streaming en directe. En aquest enllaç es pot trobar el programa sencer de totes les aportacions que es realitzaran des de la tarda de dijous fins el migdia de dissabte.

El debat seguirà obert

La metodologia utilitzada en aquest event revesteix un interès especial. Abans de la trobada, es desenvoluparà en les pàgines web de cada grup de treball el marc contextual i les iniciatives relacionades. Els continguts podran editar-se i les persones interessades ampliar la informació entorn a la pàgina de discussió. Posteriorment, i abans de la finalització de la jornada, es bolcaran les conclusions i la descripció de diferents projectes en els grups de treball. A més es podran seguir las jornades a través de plataformes como el Twitter, Flickr, LinkedIn,Facebook, Technorati…

Més informació i preinscripcions en la web oficial de les jornades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar